Lahodné hovädzie mäso s omáčkou. Gazdinkin recept!

Na konci nájdete priložený videorecept, podľa ktorého môžete postupovať.

Ingrediencie

  • 1 500 g vykosteného hovädzieho mäsa (zo zadného stehna)
  • 2 lyžičky soli
  • 1 lyžička čierneho korenia
  • 450 g cibule
  • 5 – 6 lyžíc oleja na vyprážanie
  • 800 ml hovädzieho vývaru
  • 20 g kukuričného škrobu
  • 250 ml vody
  • 30 g masla
  • 2 – 3 lyžičky citrónovej šťavy

Postup

Hovädzie mäso rozdeľte na tri rovnaké časti a osušte kuchynskou utierkou. Osoľte a okoreňte.

Cibuľu nakrájajte na kúsky. V hlbokej panvici alebo hrnci zohrejte olej, mäso opekajte zo všetkých strán asi 15-20 minút, pridajte cibuľu a duste ešte 12-15 minút,  pričom pravidelne miešajte a otáčajte mäso aj cibuľu.

Prilejte 200 ml hovädzieho vývaru, znížte teplotu na stredne nízku, prikryte a duste 1 hodinu a 50 minút. Podľa potreby pridávajte vývar, celkovo 800 ml. Hotové mäso vyberieme a odložíme na bok.

Po dovarení omáčku precedíme, do hrnca by malo zostať približne 550 ml. Precedenú omáčku vráťte späť do hrnca a nechajte na miernom ohni.

Zmiešajte kukuričný škrob s vodou, pridajte do omáčky a varte 2 – 3 minúty. Pridajte maslo, citrónovú šťavu a varte ešte 1 – 2 minúty.

Mäso nakrájame na plátky, vrátime do hotovej omáčky a mierne prehrejeme. Podávame s cestovinami. Dobrú chuť!

VIDEORECEPT:

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*