Na konci nájdete priložený videorecept, podľa ktorého môžete postupovať.
Ingrediencie
- 1 500 g vykosteného hovädzieho mäsa (zo zadného stehna)
- 2 lyžičky soli
- 1 lyžička čierneho korenia
- 450 g cibule
- 5 – 6 lyžíc oleja na vyprážanie
- 800 ml hovädzieho vývaru
- 20 g kukuričného škrobu
- 250 ml vody
- 30 g masla
- 2 – 3 lyžičky citrónovej šťavy
Postup
Hovädzie mäso rozdeľte na tri rovnaké časti a osušte kuchynskou utierkou. Osoľte a okoreňte.
Cibuľu nakrájajte na kúsky. V hlbokej panvici alebo hrnci zohrejte olej, mäso opekajte zo všetkých strán asi 15-20 minút, pridajte cibuľu a duste ešte 12-15 minút, pričom pravidelne miešajte a otáčajte mäso aj cibuľu.
Prilejte 200 ml hovädzieho vývaru, znížte teplotu na stredne nízku, prikryte a duste 1 hodinu a 50 minút. Podľa potreby pridávajte vývar, celkovo 800 ml. Hotové mäso vyberieme a odložíme na bok.
Po dovarení omáčku precedíme, do hrnca by malo zostať približne 550 ml. Precedenú omáčku vráťte späť do hrnca a nechajte na miernom ohni.
Zmiešajte kukuričný škrob s vodou, pridajte do omáčky a varte 2 – 3 minúty. Pridajte maslo, citrónovú šťavu a varte ešte 1 – 2 minúty.
Mäso nakrájame na plátky, vrátime do hotovej omáčky a mierne prehrejeme. Podávame s cestovinami. Dobrú chuť!
VIDEORECEPT:
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply