Lahodné kuracie prsia. Chutia ako z luxusnej reštaurácie.

Ideálne na večeru alebo, aby ste zapôsobili na svojich hostí!

Na konci receptu nájdete video, podľa ktorého môžete postupovať!

Ingrediencie:

Na rolky:

  • 3 kuracie prsia (filety)
  • Soľ a čierne korenie
  • 1 ČL provensálskych byliniek
  • Olej na smaženie
  • 200 g  čerstvého špenátu
  • Strúhaný syr (podľa chuti)
  • 3 strúčiky cesnaku
  • Nasekaný petržlen

Na domácu majonézu:

  • 1 vajce
  • 200 ml (1 šálka) oleja
  • 1 ČL horčice
  • 1 ČL octu
  • 3 strúčiky cesnaku (pretlačené)
  • 1/2 ČL soli
  • Čierne korenie podľa chuti

Na prílohu:

  • 700 g  zemiakov
  • Soľ a čierne korenie
  • 1 ČL provensálskych byliniek
  • Olej
  • Domáca majonéza na potretie

Na vaječný základ:

  • 4 vajcia
  • Soľ
  • 120 ml (1/2 šálky) mlieka
  • 2 PL múky
  • Strúhaný syr na posypanie

Na ozdobu:

  • Jarná cibuľka (nakrájaná)

Postup:

  1. Kuracie prsia naklepte z oboch strán na tenko. Osoľte, okoreňte a posypte Provensálskymi bylinkami.
  2. Na panvici rozohrejte trochu oleja a osmažte špenát (cca 4 minúty), potom ho zmiešajte s pretlačeným cesnakom, nasekaným petržlenom a polovicou strúhaného syra.
  3. Pripravte domácu majonézu: Všetky ingrediencie (vajce, olej, horčica, ocot, cesnak, soľ, korenie) vložte do nádoby a rozmixujte ponorným mixérom.
  4. Na každý kurací filet natrite špenátovú plnku, zrolujte a upevnite špáradlom alebo špagátom.
  5. Zemiaky ošúpte, nakrájajte na plátky, osoľte, okoreňte, posypte bylinkami a pokvapkajte olejom. Naukladajte ich na plech, potrite majonézou.
  6. Kuracie rolky položte na zemiaky a pečte v rúre pri 180 °C  asi  40 minút.
  7. V miske zmiešajte vajcia, soľ, mlieko a múku. Zmes vylejte na upečené rolky so zemiakmi, posypte zvyšným syrom a pečte ďalších 15 minút pri 180 °C.
  8. Po dopečení posypte jarnou cibuľkou a podávajte.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*