Lahodné rezy s Panna Cottou: Úžasný dezert ku kávičke a dokonca bezlepkový…

Rezy s panna cottou

Budete potrebovať:

Na panna cottu:

  • 1 liter smotany na šľahanie
  • 3 vanilínové cukry
  • 1,5 vrecúška čírej želatíny Labeta

Na cesto:

  • 1 Labeta bezlepkové detské rezy
  • 2 vajcia
  • 90 g zmäknutého masla
  • 250 ml vlažného mlieka

Ako ho pripraviť:

  1. Smotanu s vanilínovým cukrom zohrejte pod bod varu (pozor, nemala by vrieť!), odstavte z ohňa a vmiešajte želatínu. Miešajte ručným šľahačom asi 1-2 minúty.
  2. Panna cottu vložte do chladničky, aby stuhla.
  3. Kým panna cotta chladne, pripravte si cesto. Zmiešajte bezlepkovú tortovú zmes Baby Cuts s vajcami, zmäknutým maslom a vlažným mliekom a šľahajte ručným šľahačom 2 – 3 minúty do hladka.
  4. Cesto rozotrite do tortovej formy alebo na menší plech vysypaný bezlepkovou múkou a pečte v rúre vyhriatej na 180 °C približne 15 minút. Skontrolujte, či je cesto hotové, pomocou špajle.
  5. Na vychladnutý koláč natrite vychladnutú panna cottu, ideálne nechajte niekoľko minút v chladničke. Pred podávaním ozdobte čerstvým ovocím alebo môžete použiť kompótové ovocie, ktorým tortu polejete.

Tip

Ak potrebujete urýchliť chladenie (a tuhnutie) panna cotty, vložte ju do plastovej misky do mrazničky na 10-20 minút. Keď ho vyberiete, dobre ho premiešajte.
Pred navrstvením vychladnutej panna cotty na tortu vystelieme obvod tortovej formy potravinárskou fóliou. Zabráni to prilepeniu panna cotty k plechu, keď ju pred podávaním vyberiete.
Cesto môžete prerezať a pred navrstvením panna cotty ho potrieť domácim džemom.

Dobrú chuť !

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*