Lahodné rolky Cordon Blue. Neuveríte, aké je to jednoduché!

Zvonku chrumkavé, vnútri šťavnaté a s úžasne rozpustenou syrovou náplňou – jednoducho neodolateľné!

Na konci receptu nájdete video, podľa ktorého môžete postupovať!

 Kuracie rolky s limetkovou ryžou

🧄Ingrediencie:

 (na 1 rolku)

  • 1 kuracie prsia
  • 3 plátky syra
  • 2 plátky šunky
  • 1 vajce
  • Hrsť strúhanky

Príloha – Limetková (zelená) ryža:

  • 340 g (1½ šálky) ryže basmati
  • 240 ml (1 šálka) kuracieho vývaru
  • 240 ml (1 šálka) mlieka
  • 125 g (½ šálky) čerstvého špenátu
  • ¼ šálky čerstvej petržlenovej vňate
  • 2 šalotky alebo 1 malá cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 PL nesoleného masla
  • 2 PL olivového oleja
  • 1½ lyžičky soli
  • 2 bio limetky (kôra + šťava)

🔪 Postup:

Príprava kuracej rolky:

Kuracie prsia rozklepte na tenký plát. Osoľte a okoreňte údenou paprikou a sušeným cesnakom. Navrch položte plátky syra a šunky.

Potom mäso pevne zrolujte a zabaľte do fólie. Rolku vložte na 10 minút do mrazničky (lepšie sa bude obaľovať).

Rolku po 10 minútach obaľte  v rozšľahanom vajci a strúhanke. Položte do forny vystlanej papierom na pečenie a jemne pokvapkajte olejom.

Pečte v rúre predhriatej na 180 °C s funkciou ventilátora (konvekcia), kým nebude zlatistá a prepečená (cca 25–30 minút).

Príprava zelenej ryže:

Na panvici rozohrejte maslo a olej, pridajte ryžu a restujte 3–4 minúty. Pridajte nadrobno nasekanú cibuľu a cesnak, restujte ďalšie 3 minúty.

Medzitým v mixéri rozmixujte vývar, mlieko, špenát, petržlen a soľ na hladké pyré.

Zelenú zmes vlejte k ryži, priveďte do varu, potom znížte teplotu, prikryte a duste 15 minút.

Po vypnutí ohňa primiešajte limetkovú kôru a šťavu. Nechajte ešte 5–10 minút dôjsť pod pokrievkou.

Podávajte horúce – kuraciu rolku nakrájanú na kolieska spolu so zelenou ryžou a prípadne s čerstvým šalátom.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*