
Zvonku chrumkavé, vnútri šťavnaté a s úžasne rozpustenou syrovou náplňou – jednoducho neodolateľné!
Na konci receptu nájdete video, podľa ktorého môžete postupovať!
Kuracie rolky s limetkovou ryžou
🧄Ingrediencie:
(na 1 rolku)
- 1 kuracie prsia
- 3 plátky syra
- 2 plátky šunky
- 1 vajce
- Hrsť strúhanky
Príloha – Limetková (zelená) ryža:
- 340 g (1½ šálky) ryže basmati
- 240 ml (1 šálka) kuracieho vývaru
- 240 ml (1 šálka) mlieka
- 125 g (½ šálky) čerstvého špenátu
- ¼ šálky čerstvej petržlenovej vňate
- 2 šalotky alebo 1 malá cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- 2 PL nesoleného masla
- 2 PL olivového oleja
- 1½ lyžičky soli
- 2 bio limetky (kôra + šťava)
🔪 Postup:
Príprava kuracej rolky:
Kuracie prsia rozklepte na tenký plát. Osoľte a okoreňte údenou paprikou a sušeným cesnakom. Navrch položte plátky syra a šunky.
Potom mäso pevne zrolujte a zabaľte do fólie. Rolku vložte na 10 minút do mrazničky (lepšie sa bude obaľovať).
Rolku po 10 minútach obaľte v rozšľahanom vajci a strúhanke. Položte do forny vystlanej papierom na pečenie a jemne pokvapkajte olejom.
Pečte v rúre predhriatej na 180 °C s funkciou ventilátora (konvekcia), kým nebude zlatistá a prepečená (cca 25–30 minút).
Príprava zelenej ryže:
Na panvici rozohrejte maslo a olej, pridajte ryžu a restujte 3–4 minúty. Pridajte nadrobno nasekanú cibuľu a cesnak, restujte ďalšie 3 minúty.
Medzitým v mixéri rozmixujte vývar, mlieko, špenát, petržlen a soľ na hladké pyré.
Zelenú zmes vlejte k ryži, priveďte do varu, potom znížte teplotu, prikryte a duste 15 minút.
Po vypnutí ohňa primiešajte limetkovú kôru a šťavu. Nechajte ešte 5–10 minút dôjsť pod pokrievkou.
Podávajte horúce – kuraciu rolku nakrájanú na kolieska spolu so zelenou ryžou a prípadne s čerstvým šalátom.
Dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply