
Ingrediencie:
👉 2 cukety
👉 3 zemiaky
👉 1 cibuľa
👉 2 mrkvy
👉 Čerstvá petržlenová vňať (nasekaná)
👉 2 vajcia
👉 4–6 lyžíc strúhanky
👉 Syr podľa chuti (napr. čedar, mozzarella)
👉 Olej na vyprážanie
👉 Soľ a čierne korenie podľa chuti.
Postup:
1. Cukety a zemiaky očistite a nastrúhajte. Cukety osoľte a nechajte odstáť pár minút, aby pustili prebytočnú vodu. Potom ich dôkladne vyžmýkajte. Cibuľu a petržlen nasekajte nadrobno. Mrkvu tiež nastrúhajte. Zemiaky po nastrúhaní dobre vyžmýkajte.
2. V miske zmiešajte cukety, zemiaky, cibuľu, mrkvu, petržlen a nastrúhaný syr. Pridajte rozšľahané vajcia, osoľte, okoreňte a premiešajte. Podľa potreby pridajte strúhanku, aby sa zmes dobre tvarovala.
3. Zo zmesi vytvarujte placky. Na panvici rozohrejte olej a placky smažte na strednom ohni z oboch strán približne 8–10 minút, kým nebudú zlatisté a prepečené.
4. Podávajte teplé – výborne sa hodia s kyslou smotanou, bielym jogurtom alebo s ľahkým dipom. Skvelo ich doplní aj čerstvý zeleninový šalát. Dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply