Príprava nie je vôbec zložitá, hoci sa to tak môže zdať. Prípravu zvládne aj začiatočník s malými alebo žiadnymi skúsenosťami s pečením. Snažila som sa postup opísať čo najdôkladnejšie, aby ste pri práci nemali žiadne problémy. Určite ho vyskúšajte.
Potrebujete:
Cesto:
- 85 g masla
- 100 g čokolády
- 6 ks vaječných žĺtkov
- 20 g kryštálového cukru
- 6 g kakaa
- 6 ks vaječných bielkov
- 1 g soli
- 80 g kryštálového cukru
Krém:
- 10 g zrnkovej kávy
- 75 g mlieka
- 130 g čokolády
- 300 g smotany na šľahanie
- 25 g kryštálového cukru
Príprava:
- V horúcom vodnom kúpeli rozpustite maslo s čokoládou. Rozpustenú zmes odložte a nechajte chvíľu vychladnúť.
- V miske vyšľahajte žĺtky s kryštáľovým cukrom do peny. Pridáme preosiate kakao a chvíľu šľaháme mixérom. Do hustej peny pridajte vychladnutú zmes čokolády a masla. Hustú penu odložte bokom.
- V inej miske vyšľahajte bielky so štipkou soli do peny. Postupne pridávajte kryštálový cukor v troch dávkach a šľahajte, kým nevznikne hustá pena.
- Do čokoládovej zmesi pridáme 1/3 vyšľahanej bielkovej peny a lyžicou jemne premiešame. Opäť pridajte 1/3 a dôkladne, ale zľahka premiešajte. Pridajte zvyšnú bielkovú penu a opäť dôkladne, ale jemne premiešajte. Pripravené cesto navrstvite na veľký plech s papierom na pečenie, pekne uhlaďte a vložte do predhriatej rúry.
- Pečte 12 minút pri teplote 180 stupňov. Pred pečením poklepte cesto plechom na pečenie aspoň 5-krát o stôl, aby praskli bubliny, ktoré sa v ceste nachádzajú. Upečené cesto vyberte z plechu a nechajte vychladnúť.
- Pripravte krém. Mlieko dajte do hrnca, pridajte kávové zrnká a priveďte do varu. Keď začne vrieť, vypnite oheň a prikryte ho. Nechajte ho pol hodiny odstáť. Po polhodine priveďte mlieko a kávové zrnká opäť do varu. Odstavíme a ešte horúce mlieko a zrnká preceďte cez sito do misky s nalámanou čokoládou. Nechajte chvíľu odstáť, aby sa čokoláda roztopila. Dôkladne premiešajte, aby sa čokoláda a mlieko spojili, a odložte do chladničky.
- V miske vyšľahajte smotanu na šľahanie s cukrom, uprostred šľahania pridajte v mlieku rozpustenú čokoládu a šľahajte, kým sa vám nevytvorí čokoládová šľahačka.
- Vychladnuté cesto preložíme na druhý papier, odstrihneme okraje (zarovnáme), rozdelíme na tri rovnaké časti a navrstvíme.
- Cesto, krém, cesto, krém, cesto a navrch zvyšok krému.
- Ozdobte strúhanou čokoládou a nechajte v chladničke stuhnúť.
Leave a Reply