Langoše, za ktoré ma pochválila aj svokra! Odkedy poznám tento recept, iné už nerobím…

NAJLEPŠIE langoše, aké som kedy jedla! Majú výbornú chuť, veľmi sa líšia od klasického kysnutého cesta. Cesto je ľahké, nadýchané a zvonka mierne chrumkavé. Cesto sa dá skladovať v chladničke 2-3 dni, takže nemusíte piecť všetky langoše naraz. Sú výborné, keď sú potreté cesnakom alebo so syrom či smotanou, kečupom, čímkoľvek chcete. Môžete ich dokonca pripraviť ako pizzu. 😊

Na pečenie je malý TIP: Ak chcete chrumkavejšie langoše, musíte ich piecť na teflónovej panvici👍. Ale ak chcete mäkšie, nadýchané langoše, tak ich pečte na klasickej kovovej. Možno by ste tomu neverili ale panvica urobí veľký rozdiel. Ja som to už vyskúšala.

Budete potrebovať:

∘ 1 kg hladkej múky
∘ približne 750 ml vody
∘ 42 g čerstvého droždia
∘ 3 PL jogurtu
∘ 1 PL soli

Postup si môžete pozrieť na nasledujúcom videu:

Myslíme, že Vám tieto langoše budú chutiť rovnako ako nám 😋.

zdroj: youtube Cezminas

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*