
Jednoduchý a rýchly recept, ktorý zvládne aj začiatočník.
Na konci receptu nájdete video, podľa ktorého môžete postupovať!
Ingrediencie:
Na namáčanie:
- 120 ml horúcej vody
- 1 PL instantnej kávy
Kávu zmiešame s vodou. Necháme mierne vychladnúť.
Krém:
- 1000 ml mlieka
- 170 g cukru
- 30 g kukuričného škrobu
- 35 g hladkej múky
- 5 g vanilky( extrakt alebo arómu)
- 20 g masla
- 1 PL instantnej kávy
Do hrnca dáme studené mlieko, pridáme cukor, škrob, múku a vanilku. Vymiešame do hladka. Privedieme do varu a za stáleho miešania uvaríme hustý krém. Do ešte teplého krému primiešame maslo a 1 lyžicu instantnej kávy. Vymiešame do hladka.
Ešte potrebujeme:
- 2 balenia maslových sušienok
Maslové sušienky jemne namáčame v káve a rovnomerne ukladáme na spodok formy. Na sušienky nalejeme trochu krému a rovnomerne rozotrieme. Uložíme ďalšiu vrstvu sušienok, krém, sušienky, takto pokračujeme, kým minieme všetky suroviny. Posledná vrstva je krémova. Odložíme do chladničky stuhnúť.
Na ozdobenie:
- 100 ml smotany
- 80 g bielej čokolády
- 1 PL čokoládových lupienkov z tmavej čokolády
- na hrubo nasekané orechy( mandľové lupienky…)
Smotanu opatrne zahrievame,( nesmie vrieť) Pridáme bielu čokoládu a miešame, kým sa čokoláda rozpustí. Trochu bielej polevy odoberieme, pridáme do nej tmavú čokoládu a vymiešame do leskla.
Stuhnutý koláč rovnomerne polejeme bielou polevou. Vrch ozdobíme tmavou polevou, podľa vlastnej fantázie. Necháme stuhnúť. Koláč nakrájame na kocky, boky kociek obalíme v nahrubo nasekaných orechoch.
Dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply