Už len malé množstvo orechov denne sa prejaví na vašom zdraví… Toto sú pozitívne účinky!
V porovnaní so všetkými ostatnými orechmi a olejninami majú vlašské orechy (bežne označované ako orechy) najvyšší obsah omega-3 mastných kyselín. Okrem zdravých tukov obsahujú vlašské orechy mangán, meď, horčík, fosfor, vitamín B6, folát a tiamín.
Pozrime sa, k čomu je dobré konzumovať orechy.
1.) Pomoc v boji proti depresii
Jednou z výhod omega-3 je, že prirodzene liečia depresiu. Táto esenciálna mastná kyselina pomáha s funkciou neurotransmiterov. Výskum ukázal, že nízke hladiny omega-3 mastných kyselín môžu prispieť k rozvoju depresie, porúch správania a kognitívnych porúch.
2.) Zlepšenie zdravia mozgu
Pravidelná konzumácia omega-3 mastných kyselín môže znížiť pravdepodobnosť vzniku demencie, Alzheimerovej choroby a ďalších kognitívnych porúch.
3.) Podporujte zdravie srdca
Štúdie preukázali súvislosť medzi vysokým príjmom omega-3 a orechov a zdravím srdca. Omega-3 pomáha prečisťovať cievy, zlepšuje krvný obeh, znižuje zápal, reguluje hladinu cholesterolu. Konzumácia orechov má za následok nižší krvný tlak a lepšiu kontrolu inzulínu.
4.) Pomôžte predchádzať rakovine
Polyfenolové antioxidanty v orechoch znižujú zápaly a posilňujú imunitný systém, aby sa zabránilo rozvoju rakovinotvorných buniek. Podľa pokusu na zvieratách z roku 2013 môže pravidelná konzumácia orechov ako doplnku stravy obmedziť rast ľudských buniek rakoviny prostaty.
5.) Podporuje chudnutie
Vlašské orechy sú veľmi výživné ovocie. Bielkoviny, tuky a vláknina v ňom podporujú pocit sýtosti, zabraňujú prejedanie a podporujú správne fungovanie metabolizmu.
6.) Zlepšenie reprodukčného zdravia
Vlašské orechy obsahujú vápnik, horčík, fosfor, mangán a draslík. Mangán špecificky podporuje reprodukčné zdravie, hojenie rán a vývoj mozgu. Omega-3 mastné kyseliny majú všeobecný protizápalový účinok a majú priaznivé účinky na celé telo.
Bol tento článok užitočný? Zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!
Leave a Reply