Toto je dôvod, prečo by mali cviklu pravidelne konzumovať najmä ľudia po 60-tke!
Terapeutka Margarita Koroleva hovorila o všetkých prospešných vlastnostiach cvikly.
Konzumácia surovej cvikly podľa špecialistky zlepšuje činnosť čriev vďaka vysokému obsahu rastlinnej vlákniny.
Cvikla je tiež bohatá na antioxidanty, ktoré chránia bunky pred voľnými radikálmi a podporujú zdravie kostí.
Nakoniec cvikla je mimoriadne dôležitá pre stabilnú funkciu srdca:
„Jednou zo zložiek nachádzajúcich sa v cvikle je draslík. Je potrebný na udržanie zdravia srdca a zabezpečenie jeho bezchybného fungovania,“ zdôraznila Margarita Koroleva.
Dôležitý bod: starším občanom sa odporúča konzumovať cviklu iba surovú, pretože varená zelenina môže spôsobiť poruchy metabolizmu uhľohydrátov.
Koreň cvikly obsahuje betakyanín rozpustné farbivo vo vode, ktoré po skonzumovaní prenikne celým telom. Svojimi účinkami chráni telo pred rakovinou, ale tiež chráni vaše cievy a srdce.
Obsahuje veľa antioxidantov, vlákninu, kyselinu listovú, horčík a vitamín C.
Listy cvikly obsahujú tiež veľa antioxidantov, takže ich môžete pripraviť dusením ako špenát, alebo len tak pridať do šalátu.
Aké zdravotné výhody má konzumácia cvikly?
- Cvikla spevňuje pokožku, cievy, kosti a väzivové tkanivá
- Odstraňuje a neutralizuje toxíny v mozgu.
- Podporuje rast buniek.
- Napomáha ku produkcii červených krviniek.
- Okysličuje bunky.
- Má omladzujúce účinky najmä v surovom stave, podporuje obnovu starých buniek
- Podporuje náladu.
Ako často jedávate cviklu? Napíšte nám komentár…
Boli tieto informácie pre vás užitočné? Zdieľajte tento príspevok s priateľmi?
Leave a Reply