Lepšie ako hranolky. Najchutnejšie pečené zemiaky pri ktorých zabudnete aj na mäsovú prílohu!

Príprava:

zemiaky očisti a nakrájaj na mesiačiky. Daj ich do hrnca povar ich 5-7 minút bez soli.
Priprav si marinádu: Zmiešaj sójovú omáčku s olejom a s pretlačeným cesnakom. Podľa chuti pridaj soľ a korenie a dôkladne premiešaj.

Povarené zemiaky sceď, nechaj ich trošku vychladnúť a zamiešaj ich do marinády.

Pečiaci papier natri olejom a rozlož naň marinované zemiaky.
V predohriatej rúre na 200°C peč zemiaky 20 minút. Počas pečenia ich prevracaj aby sa upiekli z každej strany rovnako. Nakoniec ich posyp nadrobno nakrájanou petržlenovou vňaťou.

Priprav omáčku zmiešaním majonézy so smotanou a bazalkou. Ochutiť môžeš podľa chuti. Podávaj spolu so zemiakmi.

Ak sa vám recept páčil, budeme veľmi radi ak sa s ním podelíte so svojimi priateľmi!

zdroj: bajecnavareska.sk

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*