
Jednoduchý a lahodný koláč, vhodný na každú príležitosť.
Letný koláč s marhuľami a čokoládou.
Ingrediencie:
Cesto:
- 500 g hladkej múky
- 1 balíček prášku do pečiva
- 4 vajcia
- 200 g kryštálového cukru
- 250 g margarínu
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1,5 dl mlieka
Plnka:
- 100 g mliečnej čokolády (nasekanej)
- 100 g hrozienok
- 100 g čerstvých marhúľ (nakrájaných na kocky)
- 1 hrsť mletých vlašských orechov
- 1 PL holandského kakaového prášku
- nastrúhaná kôra z 1 citróna (voliteľné)
- práškový cukor na posypanie
Postup:
Tortovú formu vysteľte papierom na pečenie. Boky vymastite trochou oleja.
Margarín s cukrom vyšľahajte do peny, postupne pridávajte vajcia a dobre premiešajte.
Múku premiešajte s práškom do pečiva a postupne zapracujte do cesta spolu s mliekom. Cesto by malo byť husté.
Malú časť cesta oddeľte a zmiešajte s kakaovým práškom – to bude čokoládová vrstva.
V samostatnej miske zmiešajte orechy, hrozienka, nakrájané marhule, nasekanú čokoládu a citrónovú kôru.
Do formy nalejte svetlé cesto, posypte časťou plnky, pridajte čokoládové cesto, uhlaďte a zvyšok plnky rozložte navrch.
Pečte v predhriatej rúre na 170 °C približne 45–50 minút, alebo kým nebude koláč prepečený (skúška špajdľou).
Nechajte vychladnúť vo forme. Vychladnutý koláč posypte práškovým cukrom a nakrájajte na plátky.
Dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply