Liečivý odvar mojej mamy z borovicových výhonkov odstráni zápal na mnoho rokov, zníži krvný tlak, zvýši imunitu a posilní cievy.

Hypertenzia postihuje mnohých. Takíto ľudia chodia roky k lekárom, užívajú antihypertenzíva a mnohí z nich ani nevedia o existencii jednoduchého, ale veľmi účinného receptu z tradičnej  medecíny, ktorý môže vrátiť krvný tlak do normálu.

Liečivé vlastnosti borovicových výhonkov

Vďaka bohatému zloženiu majú borovicové výhonky výrazný priaznivý vplyv na zdravie človeka.

– majú silný antiseptický a protizápalový účinok. Borovicové výhonky znižujú teplotu a podporuje vykašliavanie, upokojuje zápaly v krku a dýchacích cestách, eliminuje vírusy a choroboplodné zárodky.

– sú dobrým choleretikom a diuretikom, odstraňujú prebytočné tekutiny z tela,  stimulujú aj kontrakcie hladkého svalstva žlčových ciest, ktoré prispievajú k zvýšenej tvorbe žlče.

– dokážu zastaviť krvácanie. Vysoký obsah trieslovín prispieva k zahusteniu krvi a tvorbe krvných zrazenín, v niektorých prípadoch  to môže byť pre organizmus nebezpečné, ale v prípade silného krvácania to prináša značné výhody.

– dezinfikujú akékoľvek poškodenie kože a slizníc, podporujú rýchle hojenie rán.

-účinne zmierňujú vnútorný zápal, Sú užitočné pri prechladnutí, chrípke, tuberkulóze.

-zvyšujú obranyschopnosť imunitného systému, posilňujú cievy, srdcový a nervový systém, znižujú tlak

Vlastnosti borovicových výhonkov, ktoré sú prospešné pre naše zdravie  sú veľmi veľké, pretože obsahujú  veľa vitamínov a ďalších cenných látok.

Borovicové výhonky obsahujú:

  • vitamíny B a A;
  • tokoferoly a kyselina askorbová;
  • vicazol;
  • živice a éterické oleje;
  • pinen, limonen, cadinene, borneol;
  • triesloviny;
  • horká látka alebo pinicykrín;
  • fytoncidy a škrob;
  • kyselina olejová.

Na liečivé účely sa používajú veľmi mladé ihličnaté výhonky, ktoré sa ešte nezačali otvárať. Postupným starnutím výhonkov sa množstvo cenných látok v nich začína znižovať.

Na liečivý vývar potrebujeme:

  • 5 PL borovicové výhonky
  • 2 PL šípok
  • 2 PL cibuľových šupiek
  • 1 liter studenej  vody

Všetky suroviny dáme do hrnca a zalejeme studenou vodou, privedieme do varu a na miernom ohni zakryté prikrývkou necháme vrieť asi 10 minút. Potom odstavíme a necháme mierne vychladnúť. Vývar scedíme a v prípade potreby dolejeme prevarenou vodou, aby sme mali presne 1 liter vývaru. Toto množstvo si rovnomerne rozdeľte na dva dni, Pijeme počas dňa. Potom si pripravíme opäť čerstvý vývar. Doba liečby je 4 mesiace. Kúru môžete znova opakovať o rok.

 Zlepšenie môže nastať za týždeň. Mimochodom, borovicový vývar dobre čistí črevá a pečeň a má tiež diuretický účinok.

Ak vás tento príspevok zaujal, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*