Linecké slimáky! Najobľúbenejší vianočný recept…

Tento recept som hľadala už dlho, ale teraz som ho konečne našla. Bol neopísateľne výborný!

INGREDIENCIE:

  • 30 dkg  hladkej múky
  • 10 dkg práškového cukru
  • 1 lyžička. vanilkový cukor
  • 20 dkg margarínu
  • 1 vajce
  • 20 g kakaového prášku

POSTUP:

Múku zmiešame s práškovým cukrom, pridáme vajíčko, rozmrvíme ho s maslom a vymiesime cesto. Rozdelíme na dve časti , do jednej vmiešame kakaový prášok, druhú časť necháme čistú. Samostatne ich zabaľte do plastovej fólie a vložte na niekoľko hodín do chladničky. (alebo aj  na celú noc)

Obe cestá rozvaľkáme na obdĺžnik rovnakej veľkosti a hrúbky (rozvaľkáme na hrúbku cca 4-5 mm), potom pláty uložíme na seba. Zvinieme. Odložíme do chladničky stuhnúť.

Keď závin  dostatočne stuhol. Nakrájame  na plátky s hrúbkou 5-6 mm, uložte ich na plech vystlaný papierom  na pečenie vzdialené od seba 2 cm. (neobsahuje prášok do pečiva, ale keďže ide o vláčne cesto, pri pečení sa trochu roztiahne).

Pečieme v teplovzdušnej   rúre pri  180 stupňov asi 10   minút. Absolútne nie je potrebné ho ďalej piecť, aj keď máme pocit, že je cesto ešte mäkké, pretože kým vychladne, poriadne stuhne, no stále zostane lahodne mäkké a drobivé. Ak ho však prepečiete, môže byť veľmi tvrdé. Vytiahnite teda z rúry, aby bolo cesto ešte trochu mäkké.

V klasickej rúre pečieme pri  200 stupňov asi 10-11 minút.

Dobrú chuť!

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*