Ak milujete rýchle a osviežujúce zákusky, toto je ten navyše top. Recept sa dá robiť v najrôznejších prevedeniach a príchutiach.
Potrebujeme:
Cesto:
5 vajec,
20 dkg cukru krupice,
100 ml vody,
100 ml oleja,
25 dkg polohrubej múky,
½ prášku do pečiva.
Krém:
1 l mlieka,
3 vanilkové pudingy,
1 vanilkový cukor,
4 PL cukru,
1 lyžica masla
2 kelímky kyslej smotany
trochu práškového cukru
Akékoľvek ovocie – čerstvé alebo z kompótu
Postup:
Žĺtky ušľahať s cukrom do peny, pridať olej, vodu, múku s práškom, nakoniec ručne vmiešať sneh z bielkov. Cesto naliať na vyšší plech 30 x 40 cm, vyložený papierom na pečenie a upiecť v predhriatej rúre na 180 ° C 15 – 20 minút. Ak chcete tmavé cesto, pridajte 2 lyžice kakaa. Na vychladnutú piškótu naskladať akékoľvek ovocie z kompótu alebo mrazené samozrejme i čerstvé.
Krém: 1 l mlieka, 3 vanilkové pudingy, 1 vanilkový cukor a 4 PL cukru uvariť, do horúceho pudingu vmiešať asi tak 1 lyžicu masla, do vychladnutého vmiešať 2 kyslé smotany, trochu práškového cukru a šľahačom vyšľahať. Na piškót s ovocím natrieť krém a hore vyšľahať 2 šľahačky so stužovačom, posypať grankom alebo strúhanou čokoládou. Odporúčam urobiť večer a nechať do rána krásne záležať v chladničke.
Želáme vám dobrú chuť! 🙂
zdroj: elektropiknik.cz
Leave a Reply