Luxusné ovocné rezy s kyslou smotanou: Robím ich vždy na 2 plechy a nikdy neostane ani omrvinka!

Ak milujete rýchle a osviežujúce zákusky, toto je ten navyše top. Recept sa dá robiť v najrôznejších prevedeniach a príchutiach.

Potrebujeme:

Cesto:

5 vajec,

20 dkg cukru krupice,

100 ml vody,

100 ml oleja,

25 dkg polohrubej múky,

½ prášku do pečiva.

Krém:

1 l mlieka,

3 vanilkové pudingy,

1 vanilkový cukor,

4 PL cukru,

1 lyžica masla

2 kelímky kyslej smotany

trochu práškového cukru

Akékoľvek ovocie – čerstvé alebo z kompótu

Postup:

Žĺtky ušľahať s cukrom do peny, pridať olej, vodu, múku s práškom, nakoniec ručne vmiešať sneh z bielkov. Cesto naliať na vyšší plech 30 x 40 cm, vyložený papierom na pečenie a upiecť v predhriatej rúre na 180 ° C 15 – 20 minút. Ak chcete tmavé cesto, pridajte 2 lyžice kakaa. Na vychladnutú piškótu naskladať akékoľvek ovocie z kompótu alebo mrazené samozrejme i čerstvé.

Krém: 1 l mlieka, 3 vanilkové pudingy, 1 vanilkový cukor a 4 PL cukru uvariť, do horúceho pudingu vmiešať asi tak 1 lyžicu masla, do vychladnutého vmiešať 2 kyslé smotany, trochu práškového cukru a šľahačom vyšľahať. Na piškót s ovocím natrieť krém a hore vyšľahať 2 šľahačky so stužovačom, posypať grankom alebo strúhanou čokoládou. Odporúčam urobiť večer a nechať do rána krásne záležať v chladničke.

Želáme vám dobrú chuť! 🙂

zdroj: elektropiknik.cz

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*