Má 74 ale vyzerá na 40 rokov: Zo svojho života vylúčila JEDNU INGREDIENCIU!

Carolyn Hartz pred 32 rokmi urobila jedno z najdôležitejších rozhodnutí vo svojom živote , „Už žiadny cukor“ . Austrálčanka hovorí, že práve vďaka tomuto rozuzleniu sa dnes cíti a vyzerá tak dobre. Prezradíme vám, ako vyzerá denný jedálny lístok ženy.

Carolyn je matkou troch detí a autorkou blogu „Sweetlife“, kde sa delí o svoje poznatky o zdravej výžive. Málokto uverí, že žena má 74 rokov! Jej vzhľad, postava a bezchybná pleť tomu vôbec nenasvedčujú. Všetky tieto zásluhy pripisuje Austrálčanka rozhodnutiu, ktoré urobila pred 32 rokmi. Carolyn úplne vylúčila cukor zo svojho jedálneho lístka a nahradila ho xylitolom. Stálo to za to? Veď posúďte sami.

zdroj: sweetlife

„Bola som na ňom závislá“

Žena je dokonalým príkladom toho, ako výživa ovplyvňuje náš vzhľad a zdravie. Stačila jedna malá zmena, aby ste si dnes užili skvelý look. Pred pár rokmi sa Carolyn v rozhovore priznala, že začiatky neboli ľahké.

,,Cukor nejem už 28 rokov. Spočiatku to bolo ťažké, pretože som na ňom bola závislá, ale verím, že je to jeden z najdôležitejších dôvodov, prečo som bola schopná zostať zdravá a vo forme.“ – uviedla v rozhovore v roku 2018.

Žena si navyše všimla, že s pribúdajúcim vekom sa jej telo začalo meniť, a tak venovala väčšiu pozornosť tomu, ako sa stravuje.

,,Vieme, že náš metabolizmus sa vekom spomaľuje. Znamená to len, že musíme prevziať kontrolu, robiť zdravšie rozhodnutia a pracovať trochu tvrdšie. Verím, že je veľmi dôležité uvedomiť si druh a množstvo jedla, ktoré jete. Mnohé ženy po 50-tke si myslia, že udržať si štíhlu postavu a primeranú hmotnosť je nemožné.“dodáva Carolyn.

zdroj: instagram / sweetlifeaus

Carolynine denné menu

Po prebudení – banán / kiwi a čierny čaj.
Neskoršie raňajky – praženica so špenátom, paradajkou a lososom s krajcom bezlepkového chleba. Alebo obyčajný jogurt s ovocím.
Obed – kuracie mäso s avokádom, feta syrom a paradajkami.
Večera – kuracie mäso alebo ryba s porciou zeleniny vo forme batátového šalátu.

Austrálčanka vylúčila zo svojho jedálneho lístka červené mäso. Okrem toho si každý deň dopraje dve kocky tmavej čokolády. Keď je chuť na niečo sladké, žena pripraví sladkosti podľa originálnej receptúry s použitím xylitolu. Taktiež každý deň venuje 2 hodiny pohybu.

Samozrejme, Carolyn cukor zo svojho jedálnička úplne nevylúčila, pretože je to prakticky nemožné. Hovorím o fruktóze – prírodnom cukre, ktorý sa nachádza v ovocí. Žena sa vzdala používania sacharózy, rafinovaného bieleho cukru, ktorý sa používa v potravinárskom priemysle na sladenie výrobkov.

Ak sa vám tento inšpiratívny článok páčil, zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*