Maďarka – náš obľúbený zákusok, ktorý nesmie chýbať na žiadnom vianočnom stole.

Suroviny:

Cesto:

  • 0,5 kg hladká muky
  • 180 g masla
  • 100 g cukru
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 2 lyžice smotany
  • Trochu mlieka

Krém:

  • 14 dl mlieka
  • 9 lyží hladkej muky
  • 300 g   cukru
  • 250g masla
  • 300 – 400 g  tmavej čokolády

Poleva:

  • 150 g  tmavej čokolády
  • 150 g masla

Postup:

Z múky, masla, cukru, prášku do pečiva, smotany a trochu mlieka vymiešame hladké, elastické a nelepivé cesto. Cesto rozdelíme na päť časti. Z každej vymiesime bochník a odložíme na dve hodiny do chladničky.

Potom cesto vyvaľkáme a upečieme 5 tenkých plátov. Pečieme na obrátenej strane plechu, pred pečením popicháme cesto vidličkou, pečieme vo vyhriatej rúre pri asi 180-190°C, dávame pozor, aby pláty zostali svetlé! Upečené pláty necháme vychladnúť!

Múku rozmiešame v asi 2 dl mlieka, Zvyšné mlieko dáme variť s cukrom,  Keď začne vrieť, pridáme rozmiešanú múku a necháme zľahka povrieť asi 5 minút. Odstavíme zo sporáka. Do horúceho krému pridáme maslo a čokoládu, Miešame, kým sa všetko rozpustí, mixérom vymiešame do jednotnej hmoty.

Ešte horúcim krémom plníme pláty. Zľahka zatlačíme, aby sa pláty zlepili. Koláč odložíme do chladu na 3-4 hodiny.

Čokoládu a maslo rozpustíme vo vodnom kúpeli, vymiešame do hladka.

Vychladnutý koláč polejeme čokoládovou polevou.

Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

zdroj: coolinarika

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*