
Na konci nájdete priložený videorecept, podľa ktorého môžete postupovať.
Ingrediencie
Pohár: 250 ml
Forma: 18×28 cm
Na cesto:
- 3/4 šálky cukru
- 1 balíček vanilkového cukru (16 g)
- 3 celé vajcia
- 3/4 šálky oleja
- 1/2 šálky kefíru
- 2 šálky pšeničnej hladkej múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
Na syrovú hmotu:
- 300 g jemného tvarohu
- 1 celé vajce
- 2 polievkové lyžice vanilkového pudingu (prášok)
- 3 polievkové lyžice cukru
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
Na dokončenie:
- Práškový cukor na posypanie
Postup
V miske vyšľahajte cukor, vanilkový cukor a vajcia, kým nevznikne nadýchaná biela hmota. Znížte rýchlosť mixéra a postupne pridajte olej a kefír. Krátko premiešajte. Pridajte múku a prášok do pečiva. Jemne premiešajte, kým sa suroviny nespoja. Cesto nalejte do formy vystlanej papierom na pečenie.
V mise zmiešajte tvaroh, vajce, vanilkový puding ( prášok), cukor a vanilkový extrakt, kým nevznikne hladká hmota. Hmotu preložte do cukrárskeho vrecka alebo obyčajného vrecka. Odrežte špičku a vytvorte na povrchu cesta malé „vankúšiky.“
Pečte v predhriatej rúre na 170 °C približne 40 minút, alebo kým špajdľa zapichnutá do cesta nevyjde suchá. Po upečení nechajte koláč vychladnúť.
Pred podávaním posypte práškovým cukrom. Dobrú chuť!
Leave a Reply