Mäkký a šťavnatý TVAROHOVÝ KOLÁČ! Jednoduchý recept pripravený za 20 minút…

Na konci nájdete priložený videorecept, podľa ktorého môžete postupovať.

Ingrediencie

Pohár: 250 ml
Forma: 18×28 cm

Na cesto:

  • 3/4 šálky cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru (16 g)
  • 3 celé vajcia
  • 3/4 šálky oleja
  • 1/2 šálky kefíru
  • 2 šálky pšeničnej hladkej  múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva

Na syrovú hmotu:

  • 300 g  jemného tvarohu
  • 1 celé vajce
  • 2 polievkové lyžice vanilkového pudingu (prášok)
  • 3 polievkové lyžice cukru
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu

Na dokončenie:

  • Práškový cukor na posypanie

Postup

V miske vyšľahajte cukor, vanilkový cukor a vajcia, kým nevznikne nadýchaná biela hmota. Znížte rýchlosť mixéra a postupne pridajte olej a kefír. Krátko premiešajte. Pridajte múku a prášok do pečiva. Jemne premiešajte, kým sa suroviny nespoja. Cesto nalejte do formy  vystlanej papierom na pečenie.

V mise zmiešajte tvaroh, vajce, vanilkový puding ( prášok), cukor a vanilkový extrakt, kým nevznikne hladká hmota. Hmotu preložte do cukrárskeho vrecka alebo obyčajného vrecka. Odrežte špičku a vytvorte na povrchu cesta malé „vankúšiky.“

Pečte v predhriatej rúre na 170 °C  približne 40 minút, alebo kým špajdľa zapichnutá do cesta nevyjde suchá. Po upečení nechajte  koláč vychladnúť.

Pred podávaním posypte práškovým cukrom. Dobrú chuť!

VIDEORECEPT:

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte tento príspevok s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*