
Mäkký a rýchly perník.
Tento perník je mäkký ihneď po upečení! Nemusíte ho piecť do predu!
Na konci receptu nájdete video, podľa ktorého môžete postupovať!
Ingrediencie:
- na formu s priemerom 30 cm
- 320 g hladkej múky
- 100 g masla
- 250 ml mlieka
- 3 čajové lyžičky medu
- 2 plné polievkové lyžice slivkového džemu
- 2 polievkové lyžice perníkového korenia
- 5 polievkových lyžíc cukru
- 2 vajcia
- 2 polievkové lyžice kakaa
- 1 čajová lyžička sódy bikarbóny
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
Postup:
Základná zmes:
Do hrnca dajte maslo, kakao, perníkové korenie, cukor a med. Za stáleho miešania zahrievajte na miernom ohni, kým sa všetky suroviny nerozpustia. Nechajte vychladnúť.
Cesto:
Vychladnutú zmes preložte do veľkej misy. Pridajte múku, mlieko, vajcia, džem, prášok do pečiva a sódu bikarbónu. Krátko premiešajte, len kým sa suroviny spoja do hladkého cesta.
Pečenie:
Cesto nalejte do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Pečte v rúre predhriatej na 180 °C približne 45 minút – alebo kým špajdľa zapichnutá do stredu nevyjde suchá.
Zdobenie:
Po upečení môžete perník poliať čokoládovou polevou alebo ozdobiť podľa vlastnej chuti.
Dobrú chuť!
Leave a Reply