Mäkký, jednoduchý a rýchly perník.

Mäkký a rýchly perník.

Tento perník je mäkký ihneď po upečení! Nemusíte ho piecť do predu!

Na konci receptu nájdete video, podľa ktorého môžete postupovať!

Ingrediencie:

  • na formu s priemerom 30 cm
  • 320 g hladkej múky
  • 100 g masla
  • 250 ml mlieka
  • 3 čajové lyžičky medu
  • 2 plné polievkové lyžice slivkového džemu
  • 2 polievkové lyžice perníkového korenia
  • 5 polievkových lyžíc cukru
  • 2 vajcia
  • 2 polievkové lyžice kakaa
  • 1 čajová lyžička sódy bikarbóny
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva

Postup:

Základná zmes:

Do hrnca dajte maslo, kakao, perníkové korenie, cukor a med. Za stáleho miešania zahrievajte na miernom ohni, kým sa všetky suroviny nerozpustia. Nechajte vychladnúť.

Cesto:

Vychladnutú zmes preložte do veľkej misy. Pridajte múku, mlieko, vajcia, džem, prášok do pečiva a sódu bikarbónu. Krátko premiešajte, len kým sa suroviny spoja do hladkého cesta.

Pečenie:

Cesto nalejte do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Pečte v rúre predhriatej na 180 °C približne 45 minút – alebo kým špajdľa zapichnutá do stredu nevyjde suchá.

Zdobenie:
Po upečení môžete perník poliať čokoládovou polevou alebo ozdobiť podľa vlastnej chuti.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*