Maminkin recept na kávové zrná BEZ PEČENIA! Naša obľúbená Vianočná cukrovinka…

Na cesto potrebujete:

120 g detských piškót
2 lyžice rumu
100 g masla
2 lyžice silnej čiernej kávy
50 g cukru múčka
1/2 lyžičky mletej škorice
2 lyžice holandského kakaa
100 g čokoládovej polevy

 

Postup:

Krok 1: Piškóty (pokojne k nim pridajte aj polámané kúsky iného pečiva) rozmixujte alebo valčekom v utierke rozdrvte najemno, pokvapkajte rumom, silnou kávou a spolu s veľmi zmäknutým maslom, cukrom, škoricou a kakaom spracujte na hladkú hmotu.

Krok 2: Nechajte chvíľu v chlade zatuhnúť a potom tvarujte malé oválky, do ktorých nožom naznačte rez, ako majú kávové zrná. Nechajte na papieri na pečenie opäť zatuhnúť.

Krok 3: Zrná sú dobré aj samotné, ale luxusnú chuť získajú namočením do čokoládovej polevy (alebo čokolády rozpustenej s trochou rastlinného tuku). Do tej potom znova naznačte, napríklad špáradlom, ryhu, a nechajte ztuhnúť.

Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*