Suroviny:
- 300g múky
- 250g masla
- 250g práškový cukor
- 6 vajec
- 2 PL kakao
- 1 prášok do pečiva
- 1 vanilkový cukor
- štipka soli
Na plnenie:
- 500g vykôstkovaných čerešní alebo marhúľ
- 120g cukru
- 100g masla
- 6 dl mlieka
- 2 vanilkové pudingové prášky/ môže byť jahodový alebo punčový/
Čokoládová poleva:
- 150g tmavej čokolády
- 2 PL oleja
Postup:
Maslo vyšľaháme s cukrom, potom pridáme po jednom žĺtka. Bielka vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh a po lyžiciach ho pridáme do maslovej zmesi. Múku zmiešame s práškom do pečiva a pomaly pridáme do zmesi. Cesto rozdelíme na dve rovnaké časti, do jednej pridáme vanilkový cukor a do druhej kakao. Pečieme na plechu na papieri na pečenie, najskôr dáme na plech svetlé cesto, zahladíme a nalejeme na vrch tmavé cesto, uložíme ovocie podľa chuti /čerešne alebo marhule/ a dáme piecť vo vyhriatej rúre pri 170°C asi 25-30 minút. Necháme vychladnúť.
Pudingový prášok zmiešame s trochou mlieka. Zvyšné mlieko dáme variť s cukrom a pridáme rozmiešané pudingy, uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť. Vymiešame maslo do peny, zmiešame s vychladnutým pudingom a dobre vymiešame. Krém natrieme na vychladnutý plát.
Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli, pridáme olej a vymiešame do hladka, polejeme koláč.
Leave a Reply