Maminkin recept na neodolateľné Dunajské vlny. Koláčik, ktorým ohúrite každého!

Suroviny:

  • 300g múky
  • 250g masla
  • 250g práškový cukor
  • 6 vajec
  • 2 PL kakao
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • štipka soli

Na plnenie:

  • 500g vykôstkovaných čerešní alebo marhúľ
  • 120g cukru
  • 100g masla
  • 6 dl mlieka
  • 2 vanilkové pudingové prášky/ môže byť jahodový alebo punčový/

Čokoládová poleva:

  • 150g tmavej čokolády
  • 2 PL oleja

Postup:

Maslo vyšľaháme s cukrom, potom pridáme po jednom žĺtka. Bielka vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh a po lyžiciach ho pridáme do maslovej zmesi. Múku zmiešame s práškom do pečiva a pomaly pridáme do zmesi. Cesto rozdelíme na dve rovnaké časti, do jednej pridáme vanilkový cukor a do druhej kakao. Pečieme na plechu na papieri na pečenie, najskôr dáme na plech svetlé cesto, zahladíme a nalejeme na vrch tmavé cesto, uložíme ovocie podľa chuti /čerešne alebo marhule/ a dáme piecť vo vyhriatej rúre pri 170°C asi 25-30 minút. Necháme vychladnúť.

Pudingový prášok zmiešame s trochou mlieka. Zvyšné mlieko dáme variť s cukrom a pridáme rozmiešané pudingy, uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť. Vymiešame maslo do peny, zmiešame s vychladnutým pudingom a dobre vymiešame. Krém natrieme na vychladnutý plát.

Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli, pridáme olej a vymiešame do hladka, polejeme koláč.

Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*