Pre opité slivky:
- 500 g sušených sliviek
- 250-300 ml vodky
Slivky zalejeme vodkou a necháme ich 24 hodín stáť. Slivky sceďte a nakrájajte na kocky.
Kakaový piškótový plát:
- 1 pohár polohrubej múky
- 2 lyžice kakao
- 1 čajová lyžička prášok do pečiva
- 4 vajcia
- 1 pohár práškový cukor
Pre punč:
- 125 ml vodky z namočených sliviek
- 200-250 ml vody
- 1 čajová lyžička cukru
- niekoľko kvapiek rumovej arómy
Krém s Nutellou a slivkami:
- 250 g masla izbovej teplote
- 200 g nutella izbová teplota
- scedené sušené slivky
Krém:
- 500 ml studená šľahačka na šľahanie 30%
- 3 lyžice práškového cukru (alebo podľa chuti)
- 2 čajové lyžičky želatíny v prášku
Dodatočne:
- kakao alebo strúhaná tmavá čokoláda na posypanie
Postup:
Múku , kakao a prášok do pečiva zmiešame. Bielka vyšľaháme do tuha, Pridáme cukor, vymiešame do tuhej peny, po jednom pridáme žĺtka a ďalej šľaháme, a nakoniec pridáme múku a premiešame. Pečieme vo vyhriatej rúre na papieri na pečenie pri 170°C asi 25-30 minút. Odstránime papier na pečenie a necháme ochladnúť. Ostrím nožom odrežeme vrch koláča, aby nám punč lepšie vsiakol.
Krém s Nutellou a slivkami:
Maslo vyšľaháme do peny, pridáme Nutellu a dobre vymiešame, nakoniec pridáme nakrájané slivky a jemne premiešame.
Smotanový krém:
Želatínu zmiešame s vodou a necháme 10 minút odstáť. potom zohrievame, kým sa želatína rozpustí , nesmie vrieť. Nechajte ochladnúť.
Studenú smotanu vyšľaháme s práškovým cukrom do tuha, pomaly primiešame ochladnutú želatínu. Dobre vyšľaháme, aby sa krém spojil.
Na punč zmiešame vodku zo sliviek, vodu, cukor a rumovú arómu a miešame, kým sa cukor rozpustí.
Kakaový plát polejeme punčom, natrieme nutellový krém a zarovnáme. Na vrch dáme vyšľahanú šľahačku a posypeme strúhanou čokoládou. Necháme stuhnúť.
Leave a Reply