
Na konci príspevku najdete video podľa ktorého môžete postupovať!
Jednoduché, mäkučké, voňavé! Toto musíte vyskúšať!
Ingrediencie:
Cesto:
- 10 g suchého droždia
- 60 g cukru
- 400 ml vlažnej vody
- 50 ml oleja
- 2 bielka
- 720 g hladkej múky
- 8 g soli
Droždie rozmiešame s cukrom a vodou, pridáme olej a bielka a vymiešame do hladka. Nakoniec pridáme múku a soľ. Vymiesime pružné, nelepivé cesto. Prikryjeme a necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto premiesime a rozdelíme na štyri rovnaké časti. Vytvarujeme štyri bochníčky.
Na vymastenie cesta:
- 125 g masla
Maslo rozpustíme. Zoberieme jeden bochník cesta a vyvaľkáme ho na veľkosť asi 40*45 cm. Natrieme rozpusteným maslom a poskladáme.( ako pri lístkovom ceste) každú vrstvu natrieme rozpusteným maslom. Natrieme aj vrch cesta.
Takto si pripravíme druhú časť cesta, položíme ho na vymastené prvé cesto a opäť vrch natrieme maslom, a takto pokračujeme aj s ostatnými časťami cesta. Všetky časti cesta uložíme na seba. Potom ich prikryjeme a odložíme na 15 minút do chladničky.
Náplň:
- Nutella alebo čokoláda podľa chuti
Môžete použiť aj inú náplň podľa chuti.
Vychladené cesto vyberieme z chladničky, vyvaľkáme na obdĺžnik 40*60 cm. Nakrájame ako na obrázku a naplníme nutellou.
Rožteky zvinieme, uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, zakryjeme fóliou a necháme 15 minút vykysnúť.
Na potretie:
- 2 žĺtky
- 1 lyžička mlieka
Žĺtky vymiešame s mliekom. Natrieme vykysnuté rožteky. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 190°C asi 8-10 minút do ružova.
Necháme mierne vychladnúť! Dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply