Mäsová pochúťka na celý týždeň: Keď je v chladničke táto lahôdka, nekupujem salámy ani klobásy. Každý si pýta recept!

Milujete masové jedla? V tom prípade si určite tento recept poznačte a nezabudnite ho vyskúšať. Fantastická mäsová dobrota, na ktorej si pochutnáte aj vy, aj vaši hostia. Nenáročný recept a výsledok naozaj stojí za to!

Potrebujeme:

500 g mletého bravčového mäsa

300 g mletého hovädzieho mäsa

soľ a korenie podľa chuti

100 g šampiňónov

2 PL tvrdého syra

150 g mozzarelly

1 PL petržlenovej vňate

 

Postup:

Mäso si zmiešajte vo veľkej mise, pridajte soľ, korenie, nakrájané huby, strúhaný tvrdý syr, petržlen a dôkladne premiešajte.

Mäso opatrne rozmixujte s ostatnými surovinami a potom túto hmotu položte na papier na pečenie. Vytvarujte obdĺžnikovú placku a do stredu poukladáme plátky mozzarelly.

Mäso pomocou papiera na pečenie opatrne zrolujte a konce jemne pritlačte, aby nevytiekol syr.

Zabaľte bochník do 2 – 3 ďalších vrstiev papiera, zviažte konce, aby vyzeral ako veľký cukrík. Pečte pri teplote 180 stupňov 45 – 50 minút. Hotový chlieb nechajte vychladnúť a vložte ho na 2-3 hodiny do chladničky. Nakrájajte a môžete podávať. Krásne vynikne aj ako súčasť studenej obloženej misy. Dobrú chuť!

Zdroj: sovkusom.ru

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*