Milujete masové jedla? V tom prípade si určite tento recept poznačte a nezabudnite ho vyskúšať. Fantastická mäsová dobrota, na ktorej si pochutnáte aj vy, aj vaši hostia. Nenáročný recept a výsledok naozaj stojí za to!
Potrebujeme:
500 g mletého bravčového mäsa
300 g mletého hovädzieho mäsa
soľ a korenie podľa chuti
100 g šampiňónov
2 PL tvrdého syra
150 g mozzarelly
1 PL petržlenovej vňate
Postup:
Mäso si zmiešajte vo veľkej mise, pridajte soľ, korenie, nakrájané huby, strúhaný tvrdý syr, petržlen a dôkladne premiešajte.
Mäso opatrne rozmixujte s ostatnými surovinami a potom túto hmotu položte na papier na pečenie. Vytvarujte obdĺžnikovú placku a do stredu poukladáme plátky mozzarelly.
Mäso pomocou papiera na pečenie opatrne zrolujte a konce jemne pritlačte, aby nevytiekol syr.
Zabaľte bochník do 2 – 3 ďalších vrstiev papiera, zviažte konce, aby vyzeral ako veľký cukrík. Pečte pri teplote 180 stupňov 45 – 50 minút. Hotový chlieb nechajte vychladnúť a vložte ho na 2-3 hodiny do chladničky. Nakrájajte a môžete podávať. Krásne vynikne aj ako súčasť studenej obloženej misy. Dobrú chuť!
Zdroj: sovkusom.ru
Leave a Reply