Mäsová roláda s vajíčkom a trochou špenátu dokonale nahradí sekanú. Recept mojej babičky si musíte uložiť!

Ako je všeobecne známe, jeme aj očami. Jedlo má teda nielen výborne chutiť, ale malo by aj skvele vyzerať. Táto mäsová roláda s vajcom splní tieto očakávania v oboch oblastiach a umocní zážitok, ktorý z obyčajného obeda môžete mať. Pretože sa jedná o roládu, ktorá po rozkrojení ukáže nádhernú mozaiku, budete vskutku potešení. Naviac je recept veľmi jednoduchý, teda nebudete musieť tráviť celé dopoludnie v kuchyni.

Použité suroviny:

800 g mletého mäsa,
100 g čerstvého špenátu,
100 g strúhaného syra,
100 g strúhanky,
5 uvarených vajec,
Soľ, korenie a ďalšie korenie.

Postup:

V priestrannej mise zmiešajte dohromady mleté ​​mäso, strúhaný syr, strúhanku, osoľte a okoreňte. Vytvoríte tak mäsovú zmes, ktorá by mala mať podobnú konzistenciu, ako sekaná.

Z mäsovej zmesi vyvaľkajte pomocou namočeného valčeka placky. Prečo namočeného? Pretože mäsová zmes sa tak nebude na valček lepiť a práca pôjde ľahko. Pokúste sa o obdĺžnik a samozrejme o rovnaké všetky placky, ako do rozmeru šírka x dĺžka, tak do výšky.

Ľahko povarte špenát, ktorý nechajte následne odkvapkať, poprípade z neho ešte vytlačte prebytočnú vodu.
Na vytvorené placky navrstvite pripravený špenát a potom uvarené vajíčko. Kraje nechajte voľné, aby sa roláda nechala dobre zamotať.

Roládu zmotajte tak, aby ste skryli všetku použitú náplň. Môžete si pomôcť potravinárskou fóliou, s ktorou roládu dobre utiahnete.

Pripravte plech, na ktorý rozprestrite papier na pečenie. Ten najprv zmačkejte a až potom umiestnite na plech. Bude tak lepšie držať tvar. Rúru predhrejte na teplotu 180 ° C a roládu pečte po dobu 60 minút.

A je to! Stačí len nakrájať a podávať. K takejto roláda sa výborne hodí zemiaková kaša alebo pučené zemiaky.

Ak sa vám recept páčil, zdieľajte ho so svojimi priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*