
Šťavnatá, sýta a ideálna na rodinný obed – nadchne každého pri stole! 🍖🥚
Ingrediencie:
✿ Mleté mäso – 750 g
✿ Natvrdo uvarené vajcia – 5 ks, ošúpané
✿ Šunka – 8 plátkov
✿ Strúhanka – 40 g (5 lyžíc)
✿ Parmezán – 20 g (4 lyžice)
✿ Syr (napr. eidam, gouda…) – 6 plátkov
✿ Petržlenová vňať (nasekaná) – 5 g (2 čajové lyžičky)
✿ Muškátový oriešok – 1/2 čajovej lyžičky
✿ Soľ a čierne korenie – podľa chuti.
Postup:
Vo veľkej mise zmiešajte mleté mäso, strúhanku, parmezán, nasekanú petržlenovú vňať, muškátový oriešok, soľ a korenie. Zmes dôkladne premiešajte rukami, kým nebude kompaktná.
Na pracovnú plochu položte papier na pečenie a vytvarujte z mäsa obdĺžnik hrubý asi 1,5–2 cm. Do stredu mäsa uložte plátky šunky a na ne syr. Na syr poukladajte ošúpané uvarené vajcia v jednom rade. Pomocou papiera opatrne zrolujte do rolády, aby bola pevne zabalená.
Preložte roládu na plech vystlaný papierom na pečenie. Voliteľne môžete povrch potrieť olejom alebo posypať trochou parmezánu.
Pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 45–50 minút, kým nebude mať zlatohnedú farbu a nebude prepečená aj vnútri. Po upečení nechajte 10 minút odstáť, potom nakrájajte a podávajte. Dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply