Mäsová rolka s varenými vajcami… Je rýchlo hotová a chutí báječne!

Podávame s rôznymi šalátmi, polevou, omáčkami, zemiakmi upravenými na rôzne spôsoby.

Ingrediencie:

  • 500 g mletého mäsa podľa vlastného výberu (ja používam hovädzie mäso)
  • 1 stredná hlavička cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • niekoľko lístkov petržlenovej vňate
  • 1 lyžička korenia soľ
  • podľa chuti  čierne korenie
  • 2 lyžice strúhanky
  • 1 lyžička mletého nového korenia
  • 1 vajce
  • 5- 6 vajec uvarených natvrdo

Postup:

Cesnak a cibuľu nakrájame na drobno, petržlenovú vňať nakrájame na drobno, zmiešame s mletým mäsom. Pridáme ostatné suroviny a všetko vymiešame.

Hmotu rozložíme na naolejovaný alobal. Do stredu poukladajte vajcia uvarené na tvrdo a roládu jemne zrolujte. Osušíme zo všetkých strán, aby sa okraje dobre prilepili, potrieme olejom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°C pečieme asi  30 minút.

Potom rolku preložíme na papier na pečenie a pečieme ešte 15-20 minúť pekne do ružova. Dobrú chuť.

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*