Toto je náš obľúbený recept na medové rezy, pretože sa dajú jesť hneď, ako sú hotové, a dá sa aj krájať. Je veľmi chutný a rýchly na prípravu.
Ingrediencie:
- 550 g hladkej múky,
- 80 g masla,
- 1 lyžička sódy bikarbóny,
- 180 g cukru,
- 2 vajcia,
- 3 polievkové lyžice medu,
- 3 polievkové lyžice kyslej smotany alebo jogurtu.
Krém:
- 1 liter mlieka,
- 10 lyžíc krupice,
- 15 lyžíc cukru,
- pomarančová príchuť,
- 80 gramov masla,
- 200 g kyslého džemu na natretie na jeden plát.
Poleva:
- 200 g rozpustenej čokolády,
- 1 polievková lyžica oleja
Postup:
Maslo rozdrobíme s maslom, pridáme sódu bikarbónu, cukor, vajcia, med a kyslú smotanu a vypracujeme hladké cesto. Ak sa cesto príliš lepí, pridajte trochu múky a dobre vymiešajte.
Cesto rozdeľte na polovicu, a vyvaľkajte na pomúčenej doske na veľkosť plechu.
Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 8 minút. Ešte teplé platy rozkrojíme na polovicu.
Rovnako upečieme aj druhý plát.
1 liter mlieka privedieme do varu, za stáleho miešania pridáme cukor a krupicu, uvaríme hustú kašu, za stáleho miešania pridáme pomarančovú kašu a maslo. Hotový krém odstavíme zo sporáka.
Prvý plát natrieme polovicou ešte teplého krupicového krému, zarovnáme a položíme druhý plát, natrieme džemom podľa chuti, zarovnáme a položíme tretí plát, natrieme zvyšným krémom, zarovnáme a položíme posledný plát, jemne zatlačíme.
Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu a olej, vymiešame do leskla.
Koláč polejeme čokoládovou polevou, necháme stuhnúť a môžeme ihneď krájať. Dobrú chuť!
Tu si môžete pozrieť, ako sa to robí:
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte tento príspevok s priateľmi!
Leave a Reply