Medový francúzsky krémeš.

Medový francúzsky krémeš.

Ak túžite po skutočne lahodnom domácom zákusku, tento medový francúzsky krémeš si určite zamilujete. Je to obľúbený dezert celej rodiny.

Ingrediencie:

Cesto:

  • 100 g práškového cukru
  • 1 celé vajce
  • 1 žĺtok
  • 50 g margarínu
  • 1 polievková lyžica medu
  • 1 kávová lyžička sódy bikarbóny
  • 300 g hladkej múky

Krém:

  • 8 dl mlieka
  • 2 balenia vanilkového pudingového prášku
  • 2 polievkové lyžice hladkej múky
  • 2 žĺtky
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 150 g práškového cukru
  • 100 g masla

Šľahačka:

  • 5 dl smotany na šľahanie alebo rastlinná šľahačka (napr. Hulala)

Poleva:

  • 60 g mliečnej polevy
  • 100 g bielej čokolády
  • 2 polievkové lyžice rastlinného oleja

Postup:

Cesto:

Vo vodnom kúpeli zohrejeme práškový cukor, vajce, žĺtok, margarín, med a sódu bikarbónu, kým sa všetko nerozpustí. Potom pridáme múku a vypracujeme hladké cesto. Rozdelíme ho na dve časti, každú vyvaľkáme na papieri na pečenie do rozmeru cca 25 × 35 cm. Pečieme na opačnej strane plechu pri 180 °C asi 6–8 minút.

Poleva:

Čokolády (mliečnu aj bielu) rozpustíme vo vodnom kúpeli s olejom. Jeden upečený plát natrieme polevou. Skôr ako stuhne, naznačíme rezy a rozkrájame na kocky — tieto budú tvoriť vrchnú vrstvu zákusku.

Krém:

Pudingový prášok, múku, žĺtky a vanilkový cukor rozmiešame v malom množstve mlieka. Pridáme zvyšné mlieko a uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť.

Maslo vymiešame s práškovým cukrom do peny a zamiešame s vychladnutým pudingom.

Zostavenie:

Na spodný medový plát rovnomerne rozotrieme krém. Navrch natrieme vyšľahanú šľahačku a na ňu poukladáme nakrájané kocky s čokoládovou polevou. Zákusok necháme odstáť v chladničke cez noc, aby pláty zmäkli.

Tip:

Výborný na oslavy, sviatky, alebo len tak ku káve. Naozaj stojí za vyskúšanie.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*