Minimálne suroviny, maximálna chuť: Ryžová panvica.

Tento recept je jednoducho skvelý – chutný, jednoduchý a rýchly.

Na konci receptu je video, podľa ktorého môžete postupovať!

Ingrediencie:

  • 1 šálka ryže
  • 2 poháre vody
  • Kuracie prsia (voliteľné)
  • 1–2 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 1 mrkva
  • 1 sladká paprika
  • Jarná cibuľka
  • Olivový olej
  • Soľ
  • Čierne korenie
  • 3 lyžice sójovej omáčky
  • 2 lyžice kečupu
  • Kurkuma (podľa chuti)

Postup:

Ryžu dôkladne prepláchnite pod tečúcou vodou a uvarte v 2 pohároch vody so štipkou soli. Môžete pridať aj štipku kurkumy pre farbu a chuť.

Kuracie prsia (ak ich použijete) nakrájajte na malé kúsky a opečte na olivovom oleji dozlatista. Osoľte a okoreňte podľa chuti.

Na panvici s trochou oleja orestujte nadrobno nakrájanú cibuľu, potom pridajte cesnak, nastrúhanú mrkvu, na prúžky nakrájanú papriku a krátko opečte.

Pridajte k zelenine uvarenú ryžu, kuracie mäso (ak ste ho použili), premiešajte a nechajte chvíľu spolu podusiť.

Dochuťte sójovou omáčkou, kečupom, prípadne ešte dosoľte a dokoreňte podľa chuti.

Na záver pridajte posekanú jarnú cibuľku a všetko dôkladne premiešajte.

Tip:
Toto jedlo je výborné ako sýty obed alebo ľahšia večera. Môžete ho podávať samotné alebo s čerstvým šalátom.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*