Nikdy nevyhadzujte stonky a listy z reďkovky. Dôvod je prekvapujúci!
Sotva som počula o tom, že by niekto používal listy reďkovky. Navyše, už predajca na trhu ich automaticky odtrhne, v najlepšom prípade sa opýta, či ich potrebujete, alebo ich vyhodí. Vtedy potrebujete hlasnú a jasnú odpoveď, že áno, potrebujeme listy skôr, ako vzácny list skončí v koši.
Reďkovkový list môžeme použiť aspoň na tri fantastické jedlá, s ktorými môžeme nielen ukázať našu kreativitu, ale aj výrazne podporiť naše zdravie, pozrime sa:
1. Pesto z listov reďkovky
Zozbierajte aspoň dva tri zväzky čerstvých listov reďkovky, dôkladne umyte, potom zmiešajte s trochou orechov, sezamových semien, olív, cesnaku a olivového oleja, soli a korenia. Lahodný roztierateľný krém je možné jesť s toastom, bagetami, ale môžete použiť aj ako špeciálnu nátierku na domáce pečivo.
2. Pikantný šalát z listov reďkovky
Čerstvé listy reďkovky nakrájajte na prúžky, potom ich vložte do šalátovej misy, posypte strúhaným syrom, uhorkami nakrájanými na prúžky a čerstvou letnou kapustou, osoľte, potom pridajte kvapku olivového oleja a trochu prírodného jogurtu. Nechajte trochu stáť a potom môžete konzumovať napríklad s toastom.
3. Krémová polievka
Podľa vzoru tradičných krémových polievok si môžete pripraviť aj vynikajúce jedlo z listov reďkovky. Umyte 2-3 zväzky listov reďkovky, nie je ani potrebné ich rezať, pretože sa aj tak rýchlo uvaria. Nakrájajte dve jarnej cibuľky, 2 strúčiky cesnaku, soľ, korenie, potom na ňu nalejte trochu olivového oleja a trochu popražte. Potom pridajte 4 kusy ošúpaných zemiakov nakrájaných na kocky, 2 mrkvy a nalejte ich dostatočným množstvom vody, aby ste ich zakryli. Keď sú ingrediencie uvarené, rozmixujte a zalejte trochou smotany, chvíľku povarte. Dobrú chuť!
Sú pre Vás tieto informácie užitočné? Zdieľajte tento príspevok s priateľmi!
Leave a Reply