Moja kamarátka z Česka ma naučila tento VANILKOVO-KOKOSOVÝ SEN. Odvtedy moja rodina žiadny iný dezert nechce!

Suroviny

  • 6 vajec
  • 225 g práškového cukru
  • 200 g polohrubej múky
  • 30 g kakaa
  • 1 prášok do pečiva

Kokosový krém:

  • 6 bielok
  • 250 g práškového cukru
  • 200 g kokosu
  • 200 g masla

Vanilkový krém:

  • 6 žĺtkov
  • 700 ml plnotučného mlieka
  • 220 g cukru
  • 6 lyžíc hladkej múky (alebo 4 lyžice škrobu)
  • 150 g masla
  • 1 lyžička vanilkovej esencie alebo vanilkový cukor

Sirup:

  • 100 ml vody
  • 100 g cukru
  • trochu rumu

POSTUP:

Najprv si uvaríme sirup z cukru a vody. Po ochladení pridáme rum a vanilkovú esenciu.

Cesto: Vymiešame si z vajec bielkovu penu so štipkou soli, potom pridáme cukor, vyšľaháme a pridáme aj ostatné žĺtka. Dáme múku s preosiatym kakaom, a jemne vymiešame do jednej konzistencie.

Nachystáme si plech vystlaný papierom na pečenie, vylejeme naň cesto a pečieme v predhriatej trúbe na 180 stupňoch. Upečené cesto skontrolujeme špáradlom. Upečenú piškótu necháme vychladnúť a potom prekrojíme na dva pláty.

Vanilkový krém:

Žĺtky dobre premiešame, pridáme prosiat múku a potom zriedime s trochou mlieka, pridáme sirup a dobre premiešame. Zbytok mlieka s vanilkovým cukrom uvaríme a nalejeme doň žĺtkovú zmes a za stáleho miešania aby sa múka poriadne premiešala a nevytvorili sa nám hrčky. Nakoniec pridáme maslo a vanilkovú esenciu, nasadíme prehliadnou potravinovou fóliou a necháme vychladnúť.

Kokosový krém:

Maslo necháme zmäknúť pri izbovej teplote. Bielka zmiešame s cukrom a vyšľahame nad parou vo vodnom kúpeli. Pozor, bielka sa však nemôžu variť! Potom odstavíme a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Potom primiešame v 2 – 3 kusoch pripravené maslo a dáme do mrazničky na 10 minút. Vychladnutý krém vytiahneme a šľahačom ho poriadne vyšľaháme až kým nezíska nadýchanú konzistenciu. Nakoniec vmiešame kokos.

Spájanie:

Prvý plát cesta ľahko polejeme sirupom, rozotrieme kokosový krém a položíme druhý plát cesta, zase ľahko polejeme sirupom a natrieme vanilkový krém. Nakoniec posypeme čokoládovými vločkami. Vložíme do chladničky a po vychladnutí nakrájame na rovnaké kocky.

 

zdroj: privestesigateste.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*