Táto verzia krémešu vás naozaj veľmi prekvapí svojou ľahkou prípravou a famóznou chuťou.
Budeme potrebovať:
Na cesto:
50 dkg hladkej múky
5 dkg masla
5 dkg cukru
2 dl mlieka
15 g prášku do pečiva
štipku soli
Na krém:
1,25 l mlieka
5 ks vajec
4 kopcovité lyžice hladkej múky
6 kopcovitých lyžíc cukru
3 balenia vanilkového cukru
Na polevu:
10 dkg čokolády na varenie
5 dkg masla
Postup:
Z hladkej múky, prášku do pečiva, masla, mlieka, cukru a štipky soli vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na 4 časti.
Každú časť rozvaľkáme na veľkosť veľkého plechu a každý kus pečiem 5 minút na 170°C. Takto upečené pláty opatrne preložíme na pracovnú dosku aby vychladli.
K žĺtkom postupne pridávame cukry, mlieko a múku a krém postupne vymiešavame nad ohňom. Necháme zhustnúť 1-2 minúty a odložíme z ohňa.
Následne na pevnú penu vyšľaháme bielka, ktoré jemne primiešame do krému. Ešte teplý krém postupne navrstvíme na pláty.
Čokoládu roztopíme nad parou spolu s maslom a rovnomerne ju rozotrieme na vrchnom pláte. Necháme odstáť v chlade, najlepšie cez celú noc. Dobrú chuť.
Zdieľajte tento skvelý recept na neodolateľný krémeš aj so svojimi priateľmi! Určite si tiež radi pochutnajú!
zdroj: nosalty.hu
Leave a Reply