Nadýchaný jablčník s citrónovou polevou.

Na konci receptu nájdete video, podľa ktorého môžete postupovať!

Rýchly, nenáročný a veľmi chutný Jablkový koláč. Musíte vyskúšať!

Ingrediencie:

(plech s rozmermi 25 × 35 cm, pohár s objemom 250 ml)

Jablková náplň:

  • 2,5 kg jabĺk
  • 2 zarovnané lyžice zemiakového škrobu
  • 100 ml vody
  • voliteľne cukor – podľa chuti a kyslosti jabĺk

Jablka očistíme a nastrúhame, dáme ich do hrnca a dusíme do mäkka, podľa chuti pridáme cukor. Zemiakový škrob zmiešame s vodou, vymiešame do hladka a pridáme k uduseným jablkám. Miešame, kým jablková zmes zhustne. Odstavíme z ohňa a necháme mierne  vychladnúť.

Cesto:

  • 8 vajec
  • 2,5 pohára hladkej pšeničnej múky (typ 00)
  • 1 pohár cukru
  • 150 ml oleja
  • 70 ml mlieka
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • vanilkový cukor (1 balíček alebo podľa chuti)

Vajcia vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom do peny, pridáme olej a mlieko,  dobre vymiešame. Nakoniec pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Vymiešame do hladka.

Polovicu cesta vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 15 minút. Kým cesto stuhne.

Na predpečené cesto  rovnomerne navrstvíme jablkovú náplň, zarovnáme. Na vrch rovnomerne rozotrieme zvyšné cesto, zarovnáme. Koláč vrátime späť do rúry a pečieme ešte 30 minút pri 180°C.

Citrónová poleva:

  • šťava z polovice citróna
  • práškový cukor (podľa potreby na požadovanú hustotu)

Citrónovú šťavu vymiešame s práškovým cukrom do hladka.

Upečený koláč ozdobíme citrónovou polevou podľa vlastnej fantázie. Necháme stuhnúť!

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*