Najchutnejší domáci dezert za 5 minút, ktorý sa roztopí v ústach! Žiadne pečenie!

Ingrediencie (na 4 porcie):

  • 200 g dlhých piškót (Savoiardi alebo klasické)

  • 250 g jemného tvarohu (ideálne hladký, vo vaničke)

  • 250 ml šľahačkovej smotany (33%)

  • 3 PL práškového cukru (alebo podľa chuti)

  • 1 balíček vanilkového cukru

  • 100 ml mlieka (alebo ovocnej šťavy, napr. pomarančovej) na namáčanie piškót

  • škorica alebo kakao na posypanie

Postup:

  1. Príprava krému:

    • Vyšľahaj šľahačku do tuha.

    • Tvaroh v miske zmiešaj s práškovým a vanilkovým cukrom.

    • Opatrne vmiešaj vyšľahanú šľahačku do tvarohu, aby vznikol jemný a nadýchaný krém.

  2. Namáčanie piškót:

    • Piškóty krátko namáčaj do mlieka alebo ovocnej šťavy (cca 1–2 sekundy).

  3. Vrstvenie do pohárov alebo misky:

    • Na dno daj vrstvu namočených piškót.

    • Pridaj vrstvu tvarohového krému.

    • Pokračuj druhou vrstvou piškót a zakonči krémom.

  4. Záver:

    • Vrch posyp škoricou alebo kakaom.

    • Nechaj odležať v chladničke aspoň 2 hodiny (najlepšie cez noc).


Tipy:

  • Môžeš pridať aj vrstvy s banánmi, broskyňami z konzervy alebo iným ovocím.

  • Ak použiješ hrudkovitý tvaroh, odporúčam ho prepasírovať alebo rozmixovať, aby bol krém hladký.

Ak sa vám recept páčil, zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*