
Ingrediencie (na 4 porcie):
-
200 g dlhých piškót (Savoiardi alebo klasické)
-
250 g jemného tvarohu (ideálne hladký, vo vaničke)
-
250 ml šľahačkovej smotany (33%)
-
3 PL práškového cukru (alebo podľa chuti)
-
1 balíček vanilkového cukru
-
100 ml mlieka (alebo ovocnej šťavy, napr. pomarančovej) na namáčanie piškót
-
škorica alebo kakao na posypanie
Postup:
-
Príprava krému:
-
Vyšľahaj šľahačku do tuha.
-
Tvaroh v miske zmiešaj s práškovým a vanilkovým cukrom.
-
Opatrne vmiešaj vyšľahanú šľahačku do tvarohu, aby vznikol jemný a nadýchaný krém.
-
-
Namáčanie piškót:
-
Piškóty krátko namáčaj do mlieka alebo ovocnej šťavy (cca 1–2 sekundy).
-
-
Vrstvenie do pohárov alebo misky:
-
Na dno daj vrstvu namočených piškót.
-
Pridaj vrstvu tvarohového krému.
-
Pokračuj druhou vrstvou piškót a zakonči krémom.
-
-
Záver:
-
Vrch posyp škoricou alebo kakaom.
-
Nechaj odležať v chladničke aspoň 2 hodiny (najlepšie cez noc).
-
Tipy:
-
Môžeš pridať aj vrstvy s banánmi, broskyňami z konzervy alebo iným ovocím.
-
Ak použiješ hrudkovitý tvaroh, odporúčam ho prepasírovať alebo rozmixovať, aby bol krém hladký.
Ak sa vám recept páčil, zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi!
Leave a Reply