Najchutnejšia bublanina, akú som kedy upiekla! Jednoduchý a chutný recept za 10 minút…

Na konci článku nájdete priložený videorecept, podľa ktorého môžete postupovať.

Ingrediencie:

(1 šálka = 250 ml)

Cesto:

  • 3 vajcia
  • Štipka soli
  • 15 g vanilkového cukru (1 polievková lyžica)
  • 150 g cukru (3/4 šálky)
  • 150 ml slnečnicového oleja (2/3 šálky)
  • 150 ml mlieka (2/3 šálky)
  • 300 g hladkej múky (2 a 1/2 šálky)
  • 15 g prášku do pečiva (1 polievková lyžica)

V mise vyšľahajte vajcia so štipkou soli, cukrom a vanilkovým cukrom do peny. Postupne pridajte olej a mlieko, nakoniec primiešajte preosiatu múku s práškom do pečiva.

Cesto vylejeme do formy vystlanej papierom na pečenie. Zarovnáme.

Poleva:

  • 1 vajce
  • 125 g jogurtu (1/2 šálky)
  • 1 polievková lyžica cukru
  • 1 lyžica kukuričného škrobu
  • 150 g mrazeného ovocia

Vajce vymiešame s jogurtom , cukrom, a kukuričným škrobom. Vymiešame do hladka.

Jogurtovú polevu opatrne rozložíme lyžicou na cesto vo forme. Na vrch rovnomerne rozložíme mrazené bobuľové ovocie.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 35-40 minút.

Dobrú chuť!

VIDEORECEPT:

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*