
Vychutnajte si jemnú domácu zmrzlinu bez zbytočných prísad. To, čo potrebujete je mlieko.
Na konci receptu nájdete video, podľa ktorého môžete postupovať!
Domáca vanilková zmrzlina.
Ingrediencie:
- 450 ml mlieka
- 3 vajcia
- 1 PL cukru
- Vanilín (alebo vanilkový extrakt podľa chuti)
- 125 g cukru.
- Voliteľné: čokoláda, sušienky, orechy na ozdobenie
Postup:
Zohrejte mlieko, ale nevarte ho. V miske vyšľahajte žĺtka s 1 polievkovou lyžicou cukru. Do žĺtkovej zmesi pridajte trochu horúceho mlieka a premiešajte, aby sa vajcia nezrazili.
Postupne nalejte žĺtkovú zmes do zvyšku mlieka, za stáleho miešania. Pridajte vanilín a varte na miernom ohni, kým zmes nezhustne (neustále miešajte). Nechajte zmes vychladnúť na izbovú teplotu.
Bielka a 125 g cukru vyšľahajte nad parou do leskla na tuhý sneh a po častiach ho zmiešajte so žĺtkovým krémom.
Nalejte zmes do nádoby a dajte ju do mrazničky na minimálne 4 hodiny. Každých 30 minút premiešajte, aby sa netvorili ľadové kryštáliky.
Pred podávaním môžete podľa chuti ozdobiť čokoládou, sušienkami alebo nasekanými orechmi.
Dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte tento príspevok s priateľmi!
Leave a Reply