Najchutnejšia mäsová roláda od babičky! Vyskúšajte tento rokmi overený recept…

Dokonalá mäsová roláda, ktorá je nielen chutná, ale aj jednoduchá na prípravu.

Ingrediencie:

Na mäsovú zmes:

  • 700 g mletého mäsa
  • 2 vajcia
  • 1 lyžička údenej papriky
  • 50 g strúhanky
  • 1 cibuľa (najemno nakrájaná)
  • 2 strúčiky cesnaku (pretlačené)
  • Petržlen (najemno nasekaný)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti

Na plnku:

  • 4 vajcia uvarené natvrdo
  • 1 mrkva (nakrájaná na tenké pásiky)
  • 1 červená paprika (nakrájaná na prúžky)
  • 1 žltá paprika (nakrájaná na prúžky)

Na zemiakovú prílohu:

  • Zemiaky (množstvo podľa potreby)
  • 1 cibuľa (najemno nakrájaná)
  • Huby (nakrájané)
  • 2 strúčiky cesnaku (pretlačené)
  • Jarná cibuľka (nasekaná)
  • Olivový olej
  • Maslo

Na omáčku:

  • 3 polievkové lyžice paradajkového pretlaku
  • 2 lyžice horčice
  • 1 lyžica údenej mletej papriky
  • 4 lyžice sójovej omáčky
  • 1 lyžica jablčného octu
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup:

V miske zmiešajte mleté mäso, vajcia, údenú mletú papriku, strúhanku, cibuľu, cesnak, petržlen, soľ a čierne korenie. Dôkladne premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.

Do stredu mäsovej zmesi rovnomerne rozložte vajcia natvrdo, mrkvu a papriky. Zabaľte mäsovú zmes tak, aby plnka bola vo vnútri.

Mäsovú roládu položte na plech jemne vymastený olivovým olejom. Pečte pri teplote 180 °C  približne 1 hodinu.

Na panvici rozohrejte olivový olej a maslo. Orestujte cibuľu, cesnak a huby. Pridajte nakrájané zemiaky a jarnú cibuľku. Restujte, kým zemiaky nezmäknú a nezískajú zlatistú farbu.

V malej miske zmiešajte paradajkový pretlak, horčicu, údenú papriku, sójovú omáčku, jablčný ocot, soľ a čierne korenie. Prelejte omáčku na mäsovú roládu a pečte ešte  10 minút.

Podávajte mäsovú roládu nakrájanú na plátky so zemiakovou prílohou a omáčkou.

Tu si môžete pozrieť  VIDEORECEPT.

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*