
Na konci príspevku je video podľa ktorého môžete postupovať.
Jednoduché a neuveriteľne chutné!
Ingrediencie.
Cesto:
- 1 kocka droždia
- 150 ml vlažnú vody
- 200 ml vlažného mlieka
- 4 lyžice práškového cukru
- 1 balíček vanilkový cukor
- 100 ml oleja
- 1 vaječný bielok,
- 1 žĺtok na potretie
- asi 850 g hladkej múky
- 1 ČL soli
V mise vymiešame vodu, mlieko, droždie, soľ, práškový a vanilkový cukor, olej, vaječný bielok vymiešame do hladka. Postupne po častiach pridáme múku. Vymiesime pružné a nelepivé cesto. Cesto zakryjeme fóliou a necháme dve hodiny kysnúť.
Vykysnuté cesto rozdelíme na 14 časti. Všetky časti vygúľame na malý bochníček. Bochníčky zakryjeme a necháme odpočívať ešte 15 minút.
Bochníčky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, pohárom ich roztlačíme na kolieska, ( ako na moravské koláče tak , aby v strede každého kolieska zostala jamka s asi 1 cm okrajom.)
Na náplň:
- 500 g tvarohu
- 1 vajce
- 1 balíček vanilkový pudingový prášok
- 1 balíček vanilkový cukor
- 70 g práškového cukru
- trochu citrónovej kôry
Tvaroh, vajce, vanilkový pudingový prášok, citrónovú kôru, vanilkový a práškový cukor vymiešame do hladka.
Pripravené kolieska naplníme tvarohovým krémom.
Ešte potrebujeme:
- černice ( maliny, čučoriedky…)
Na vrch tvarohu uložíme černice.( alebo iné bobuľové ovocie podľa chuti.)
Na potretie:
- 1 žĺtok
- 2 PL mlieka
Žĺtok a mlieko vymiešame.
Okraje koláčikov potrieme rozšľahaným žĺtkom.
Pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov asi 25-30 minút do ružova. Dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply