Najchutnejšie tvarohové koláčiky s bobuľami, aké som kedy jedol!

Na konci príspevku je video podľa ktorého môžete postupovať.

Jednoduché a neuveriteľne chutné!

Ingrediencie.

Cesto:

  • 1 kocka droždia
  • 150 ml  vlažnú vody
  • 200 ml vlažného mlieka
  • 4 lyžice práškového cukru
  • 1 balíček vanilkový cukor
  • 100 ml oleja
  • 1 vaječný bielok,
  • 1 žĺtok na potretie
  • asi  850 g  hladkej múky
  • 1 ČL soli

V mise vymiešame vodu, mlieko, droždie, soľ, práškový a vanilkový cukor, olej, vaječný bielok vymiešame do hladka. Postupne po častiach pridáme múku. Vymiesime pružné a nelepivé cesto. Cesto zakryjeme fóliou a necháme dve hodiny kysnúť.

Vykysnuté cesto rozdelíme na 14 časti. Všetky časti vygúľame na malý bochníček. Bochníčky zakryjeme a necháme odpočívať ešte 15 minút.

Bochníčky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, pohárom ich roztlačíme na kolieska,    ( ako na moravské koláče tak , aby v strede každého kolieska zostala jamka s asi 1 cm okrajom.)

Na náplň:

  • 500 g tvarohu
  • 1 vajce
  • 1 balíček vanilkový pudingový prášok
  • 1 balíček vanilkový cukor
  • 70 g práškového cukru
  • trochu citrónovej kôry

Tvaroh, vajce, vanilkový pudingový prášok, citrónovú kôru, vanilkový  a práškový cukor vymiešame do hladka.

Pripravené kolieska naplníme tvarohovým krémom.

Ešte potrebujeme:

  •  černice ( maliny, čučoriedky…)

Na vrch tvarohu uložíme černice.( alebo iné bobuľové ovocie podľa chuti.)

Na potretie:

  •  1 žĺtok
  • 2 PL mlieka

Žĺtok a mlieko vymiešame.

Okraje koláčikov potrieme rozšľahaným žĺtkom.

Pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov asi 25-30 minút do ružova. Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*