Najjednoduchší a najchutnejší DOMÁCI KRÉMEŠ, aký som robil! Zvládne ho upiecť úplne každý…

Perfektný recept na domáci krémeš, s ktorým nie je veľa práce!

Ingrediencie:

  • 2 pláty lístkového cesta
  • 250 ml šľahačkovej smotany

Na krém:

  • 500 ml mlieka
  • 4 žĺtky
  • 4 polievkové lyžice  hladkej múky
  • 10 lyžíc cukru
  • 1 vrecko vanilkového cukru

Na vrchole:

  • 150 g práškového cukru

Príprava:

Oba pláty lístkového cesta rozvaľkáme na pomúčenej doske, popicháme vidličkou a pečieme na plechu na papieri na pečenie vo vyhriatej  rúre pri  200°C asi  5-8 minút, kým nezískajú peknú ružovú farbu. Necháme vychladnúť.

Krém:

Múku zmiešame so 100 ml studeného mlieka. Zvyšné mlieko, žĺtok, cukor a vanilkový cukor zmiešame a na miernom ohni za stáleho miešania privedieme do varu.  Keď začne vrieť, pridáme múku rozmiešanú v mlieku a za stáleho miešania varíme do hustá. Necháme vychladnúť a vyšľaháme na jemný krém.

Prvý upečený plát položíme na spodok plechu, navrstvíme krém a zarovnáme.

Studenú šľahačkovú smotanu  vyšľaháme na tuhú šľahačku. Šľahačku navrstvíme na krém a zarovnáme. Na vrch položíme druhý  plát lístkového cesta a posypeme práškovým cukrom.

Hotový krémeš odložíme na 2-3 hodiny do chladničky, bude sa nám ľahšie krájať.

TIP:

Jeden plát lístkového cesta si môžeme nakrájať na kocky a až potom upečieme.  Upečené a vychladnuté kocky lístkového cesta uložíme na vrch koláča, uľahčíme si tak krájanie.

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*