Najlepší čerešňový koláč z Álp: recept pre celú rodinu

Tento koláč je ideálny pre celú rodinu a je vyrobený zo šťavnatých čerešní a lahodného kakaového cesta.

Na konci receptu nájdete video, podľa ktorého môžete postupovať!

Ingrediencie:

Cesto:

  • 100 g masla
  • 2 vajcia
  • 100 g cukru
  • 150 g polohrubej  múky
  • 1 lyžica mlieka
  • 1 lyžica vanilkového extraktu
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 2 ČL kakaa
  • Vykôstkované čerešne
  • štipka soli

Maslo vymiešame do krémová, po jednom prišľaháme vajcia. Dobre vymiešame. Pridáme cukor a vanilkový extrakt. Dobre vymiešame. Pridáme múku, prášok do pečiva a štipku soli.

Cesto rozdelíme na polovice. Prvú polovicu cesta rovnomerne rozotrieme na spodok formy vystlanej papierom na pečenie. Do druhej polovice cesta pridáme kakao a lyžicu mlieka. Vymiešame. Kakaové cesto rovnomerne rozotrieme na svetlé cesto.

Vykôstkované čerešne rovnomerne rozložíme do kakaového cesta, jemne ich zatlačíme.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 20 minút. Necháme vychladnúť!

Krém:

  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 250 g mascarpone
  • 50 g kyslej smotany
  • 100 g práškového cukru

Smotanu na šľahanie, mascarpone, kyslú smotanu a práškový cukor vymiešame do hustá. Krém odložíme do chladničky stuhnúť.

Trochu krému si odložíme bokom na ozdobu.

Zvyšný krém rovnomerne rozotrieme na vychladnutý koláč. Zarovnáme.

Čokoláda:

  • 100 g tmavej  čokolády
  • 50 ml smotany na šľahanie

Tmavú čokoládu zmiešame so smotanou na šľahanie, zahrievame vo vodnom kúpeli a miešame, kým sa všetko rozpustí. Vymiešame do leskla.

Koláč  rovnomerne polejeme čokoládovou polevou. Zarovnáme. Odložíme do chladničky stuhnúť.

Ešte potrebujeme:

  • koktailové čerešne na ozdobu.

Keď čokoládová poleva stuhne koláč ozdobíme odloženým krémom a koktailovými čerešňami.  Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*