Každý z nás niekedy premýšľa, čo netradičného si dať na obed, alebo večeru. Niektorí, ktorí sa snažia jesť zdravo volia práve rôzne varianty šalátov so zeleninou s ďalšími chutnými prísadami a majú pocit, že urobili niečo skvelého pre svoje telo.
To však platí len v prípade, keď do šalátu nepoužijeme žiadnu majonézu , zálievky a ostatné dochucovadlá, vďaka ktorým síce šalát chutí o poznanie lepšie, ale stáva sa vďaka nim tiež kalorickou bombou a stráca svoje zdravé benefity.
Budeme potrebovať:
– kuracie mäso, 2 ks
– kukurica, 1 plechovka
– fazuľa, 1 plechovka
– cibuľa, 1 ks
– paradajky, 2 ks
– petržlen, 1 kus.
– rastlinný olej, 1/3 lyžice.
– ocot, 3 lyžice.
– horčicu, 3 lyžice.
– med, 2 lyžice.
– cesnak, 2 strúčiky.
– tymián, 1/2 čajovej. lyžičky
– čierne korenie, podľa chuti
Postup
1)
Mäso umyjeme a nakrájame na malé kúsky, posypeme ho korením a soľou. Necháme v chladničke zhruba hodinu a potom ho orestujeme.
2)
Scedíme kukuricu a fazuľu. Vyčistíme, opláchneme a nakrájame zvyšok zeleniny na väčšie kocky, z paradajok vytlačíme trochu šťavy. Cesnak olúpeme a rozdrvíme.
3)
Pripravíme si zálievku. Zmiešame ocot, olej, horčicu, med, cesnak a tymian a zmes necháme uležať počas 30 minút. Do misy dáme nakrájanú zeleninu, pridáme orestované mäso a polejeme zálievkou.
Dobrú chuť!
Leave a Reply