Najlepší JABLKOVO-ORECHOVÝ koláč od babičky – vyšľaháme a vylejeme cesto na jablká!

Tento recept si určite niekam zapíšte! Výborný koláč, ktorý zmizne zo stola rýchlosťou blesku…

Ľahký a rýchly jablkový koláč na každý deň. Vyšľaháme a posypeme jednoduchými surovinami, ktoré má každý doma. Lahodný a chutný koláč  s jablkami a vlašskými orechmi si získa vaše srdcia.

Ingrediencie:

  • 6 väčších jabĺk
  • 5 lyžíc cukru
  • 1 balíček  vanilkového cukru
  • 50 g vlašských orechov
  • 1 lyžička škorice

Cesto:

  • 3 vajcia
  • 70-100 g cukru (podľa chuti)
  • 150 g polohrubej múky
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 1 balíček  vanilkového cukru
  • 80 ml mlieka

Na posypanie trochou práškového cukru.

Jablka očistíme a nastrúhame, pridáme cukor a vanilkový cukor, a krátko podusíme na panvici, potom pridáme škoricu a nahrubo nasekané orechy, udusíme do mäkka. Necháme vychladnúť!

Vajcia vyšľaháme s cukrom  a vanilkovým cukrom do peny, pridáme mlieko a premiešame, nakoniec pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Premiešame.

Na plech vystlaný papierom na pečenie rovnomerne rozotrieme vychladnutú jablkovú náplň. Na vrch rozotrieme vyšľahané cesto a rovnomerne rozotrieme.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C  asi 12 minút.

Upečený koláč otočíme jablkami na vrch, odstránime papier na pečenie a zvinieme do rolády a necháme vychladnúť. Posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť!

Tu si môžete pozrieť, ako sa to robí:

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*