Fantastický krém, ktorým môžete naplniť rôzne zákusky alebo tortu.
Budeme potrebovať:
500 g – kyslá smotana
1 ks – citrón – kôra
2 ks – vajcia
3 lyžice – hladká múka
180 g – kr. cukor
1 ks – vanilkový struk
250 g – maslo
Postup:
1.
Do hrnca nalejeme vodu a dáme ju zovrieť – pripravíme si vodný kúpeľ.
2.
Do druhej misky dáme kyslú smotanu, vajíčka, vnútro z vanilkového struku, citrónovú kôru, múku a cukor a všetko spolu premiešame do jednotnej hmoty bez hrudiek. Najlepšie je to premiešať metličkou, nie vareškou.
3.
Takto vymiešanú hmotu dáme do vodného kúpeľa a šľaháme do zhustnutia.
4.
Keď máme hustú hmotu, odstavíme ju z vodného kúpeľa a necháme vychladnúť.
5.
Maslo vyšľaháme mixérom do peny, postupne po lyžiciach pridávame vychladnutý „puding“ a vyšľaháme hladký krém.
Leave a Reply