Najlepší krémový vanilkový koláč! Bez pečenia!

Ak máte chuť na sladké, tento dezert vás nesklame! 🍰🍦😋

Ingrediencie:

Na základ:

✿  240 g maslových sušienok
✿  60 g masla
✿  1 ČL kryštálového cukru
✿ 250 ml mlieka

Na vanilkový krém:

✿  2 balenia vanilkového pudingového prášku
✿  550 ml mlieka
✿  3 PL kryštálového cukru
✿  250 ml šľahačky na šľahanie

Na vrchnú vrstvu:

✿  240 ml šľahačky na šľahanie
✿  1 balíček vanilkového cukru
✿  2 PL práškového cukru

Na ozdobenie:

✿  kakaový prášok alebo čokoládové hoblinky

Postup:

Príprava vanilkového krému:
V 550 ml mlieka rozpustíme 3 PL cukru, pridáme pudingový prášok a uvaríme hustý puding. Necháme  úplne vychladnúť.

V samostatnej miske vyšľaháme 250 ml šľahačky dotuha. Vyšľahanú šľahačku opatrne vmiešame do vychladnutého pudingu.

Príprava základu:

Maslové sušienky nadrobno rozdrvíme. Zmiešame ich s 1 ČL cukru a roztopeným maslom. Postupne prilievame 250 ml mlieka a miešame, kým nevznikne kompaktná hmota.

 Zostavenie koláča:

Formu vystelieme papierom na pečenie. Na dno rovnomerne rozotrieme sušienkovú hmotu a jemne utlačíme. Na sušienkový základ nanesieme vanilkový krém.

Vrchná vrstva:
Vyšľaháme 240 ml šľahačky s vanilkovým cukrom a 2 PL práškového cukru dotuha. Nanesieme  na vrch koláča.

Povrch koláča posypeme kakaovým práškom alebo ozdobíme čokoládovými hoblinkami. Koláč uložíme do chladničky na minimálne 3–4 hodiny, ideálne cez noc. Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*