Najlepší orechový koláč na svete! Rovno si zoberte 2 taniere, pretože vám jeden nebude stačiť…

Dnes vám ukážeme recept na pochúťku, z ktorej sa okamžite zoberiete dva kúsky, pretože Vám jeden nebude stačiť.

Suroviny:

  • 6 vajec
  • 6 bielok
  • 16 polievkových lyžíc cukru,
  • 12 polievkových lyžíc polohrubej  múky,
  • 6 polievkových lyžíc mletých vlašských orechov,
  • 4 polievkové lyžice sýtenej minerálky
  • 1 štipka soli,
  • 2 polievkové lyžice kakaa,
  • 1 balíček prášku do pečiva.

Krém:

  • 500 ml mlieka
  • 6 žĺtok
  • 1 balíček vanilkového pudingového prášku
  • 6 polievkových lyžíc cukru,
  • 2 balíčky vanilkového cukru,
  • 300 g masla
  • 150 g mletých vlašských orechov,
  • 50 g strúhanej čokolády

Postup.

Z 6 bielok a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh, pridáme 8 PL cukru  a dobre vyšľaháme, pridáme mleté vlašské orechy a 6 PL múky. Pečieme vo vyhriatej rúre na plechu na papieri na pečenie pri 180°C asi 30 minút. Necháme vychladnúť.

Z 6 bielok a vyšľaháme tuhý sneh, pridáme 8 PL cukru, po jednom vmiešame žĺtka, 4 PL minerálky a 6 PL múky zmiešanej s kakaom. Pečieme vo vyhriatej rúre na plechu na papieri na pečenie pri 180°C asi 25 minút.

V mlieku rozmiešame vanilkový puding, cukor, vanilkový cukor, 6 žĺtok, vymiešame do hladka a dáme variť, do zhustnutia. Necháme vychladnúť. Maslo vymiešame do peny a zmiešame s vychladnutým pudingom, pridáme mleté vlašské orechy a vymiešame.

Na spodok položíme kakaový plát a natrieme polovicou krému, na to položíme orechoví plát a natrieme druhou polovicou krému, vrch koláča posypeme strúhanou čokoládou. Odložíme na noc, aby koláč stuhol.

Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*