Najlepší recept na KREHKÝ KOLÁČ s ovocím! Náš obľúbený víkendový koláčik…

Na konci nájdete videorecept, podľa ktorého môžete postupovať.

Potrebujeme:

Ingrediencie na krehké cesto:

  • 300 g pšeničnej  hladkej múky (2 šálky)
  • 50 g práškového cukru (3 plné polievkové lyžice)
  • 5 g prášku do pečiva (1 čajová lyžička)
  • 4 žĺtky
  • 200 g studeného masla (1 kocka)

Zo všetkých ingrediencií vymiesime  krehké drobivé cesto. Cesto rovnomerne rozložíme na dno a boky formy na pečenie. Povrch cesta popicháme vidličkou. Formu s cestom vložíme do chladničky.

Ingrediencie na ovocnú vrstvu:

  • 400 g obľúbeného ovocia (napríklad rebarbora a jahody)
  • 1 plná polievková lyžica zemiakového škrobu

Ovocie očistíme a nakrájame podľa potreby. Zmiešame ovocie so zemiakovým škrobom, aby bolo dôkladne obalené. Ovocnú zmes rovnomerne uložíme na vychladený základ z cesta.

Sneh:

  • 4 bielka
  • štipka soli
  • 1 vanilkový cukor
  • 3 /4 pohára cukru
  • 1 polievková lyžica zemiakového škrobu
Bielka vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh, postupne pridáme vanilkový  a kryštálový cukor a vyšľaháme do leskla,  Nakoniec jemne primiešame zemiakový škrob.  Sneh rovnomerne rozotrieme na ovocie.

Rúru predhrejeme na 170 °C (horný ohrev, bez konvekcie). Koláč pečieme na 2. stupni odspodu približne 45 minút. Po upečení necháme koláč vychladnúť.

Koláč je pripravený na podávanie! Prajem dobrú chuť.

VIDEORECEPT:

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*