
Na konci nájdete videorecept, podľa ktorého môžete postupovať.
Potrebujeme:
Ingrediencie na krehké cesto:
- 300 g pšeničnej hladkej múky (2 šálky)
- 50 g práškového cukru (3 plné polievkové lyžice)
- 5 g prášku do pečiva (1 čajová lyžička)
- 4 žĺtky
- 200 g studeného masla (1 kocka)
Zo všetkých ingrediencií vymiesime krehké drobivé cesto. Cesto rovnomerne rozložíme na dno a boky formy na pečenie. Povrch cesta popicháme vidličkou. Formu s cestom vložíme do chladničky.
Ingrediencie na ovocnú vrstvu:
- 400 g obľúbeného ovocia (napríklad rebarbora a jahody)
- 1 plná polievková lyžica zemiakového škrobu
Ovocie očistíme a nakrájame podľa potreby. Zmiešame ovocie so zemiakovým škrobom, aby bolo dôkladne obalené. Ovocnú zmes rovnomerne uložíme na vychladený základ z cesta.
Sneh:
- 4 bielka
- štipka soli
- 1 vanilkový cukor
- 3 /4 pohára cukru
- 1 polievková lyžica zemiakového škrobu
Bielka vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh, postupne pridáme vanilkový a kryštálový cukor a vyšľaháme do leskla, Nakoniec jemne primiešame zemiakový škrob. Sneh rovnomerne rozotrieme na ovocie.
Rúru predhrejeme na 170 °C (horný ohrev, bez konvekcie). Koláč pečieme na 2. stupni odspodu približne 45 minút. Po upečení necháme koláč vychladnúť.
Koláč je pripravený na podávanie! Prajem dobrú chuť.
Leave a Reply