Tento koláč je úplná lahôdka! Ak sa budete držať receptu, bude naozaj dokonalý…
Ingrediencie:
Základ:
- 140 g masla
- 140 g cukru
- 2 vajcia
- 300 g polohrubej múky
- 2 lyžičky prášok do pečiva
Na krém:
- 200 g cukru
- 2 vajcia
- 4 žĺtky
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- ¾ litra mlieka
- 2 bal. vanilkový pudingový prášok
- 1,000 g tvarohu
- 350 ml oleja
Na polevu:
- 4 bielka
- 4 lyžice cukru
- masť na vymastenie plechu
Postup:
Na základ vymiesime tuk, cukor, vajcia, múku a prášok do pečiva na hladké cesto. Rozvaľkajte a preložíme na vymastený plech.
Na polevu vymiešame cukor, celé vajcia a žĺtky do peny, pridáme citrónovú šťavu a mlieko, potom pridáme pudingový prášok, tvaroh a olej. Zmes vylejeme na základ a rovnomerne rozotrieme.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 30 minút.
Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh. Navrstvíme na predpečenú tvarohovú zmes a opäť pečieme asi 10 minút pri 175°C. Necháme vychladnúť. Dobrú chuť!
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply