Najlepšia domáca zmrzlina BEZ vajec: Stačí len zamiešať a dať zamraziť – žiadne hrudky, kryštálky a úžasne krémová!

Fantasticky chutná krémová zmrzlina bez vajec. Je vynikajúca, odskúšaná a chutí každému!

Potrebujeme:

400 ml smotana na šľahanie

1 konzerva Salko

Okrem toho:

kyselkavé ovocie

kúsky čokolády

oriešky

oblátky

zmrzlinové kornútky

Postup:

Najlepšie na tejto zmrzline je, že na jej základ potrebujete len 2 prísady – smotanu na šľahanie a sladené kondenzované mlieko Salko.

Najskôr si vyšľaháme smotanu do tuha.

Do vyšľahanej smotany postupne zašľaháme Salko.

Do tohto základu pridáme rôzne príchute. Základ si rozdelíme do plastových nádob a do každej môžeme pridať prísady podľa chuti – ovocie, kúsky čokolády, alebo urobiť medzi dve oblátky ako Ruská zmrzlinu.

Našim deťom najviac chutí dávkovaná do kornútov.

Samotný základ je dosť sladký, ale v spojení s kyselkavé ovocím sa akurát dopĺňa. Takto pripravená zmrzlina má jednu veľkú výhodu. Zmrzlina má krémovú konzistenciu aj po zmrazení, netvoria sa v nej kryštáliky a je fakt veľmi dobrá.

Zdieľajte tento skvelý recept so svojimi priateľmi! Určite si tiež radi pochutnajú!

zdroj: elektropiknik.cz

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*