Najlepšie orechové domáce LASKONKY. Jemnejšie ste ešte nejedli!

Postup prípravy:
Orechový sneh: bielka vyšľaháme s kryštálovým cukrom nad parou do peny. Odstavíme a po miernom vychladnutí zamiešame práškový cukor, mleté orechy a polohrubú múku.
Plech vyložíme papierom a pomocou formy vytvoríme laskonky tak, že do otvorov pomocou lyžice dáme kôpky snehu, uhladíme a dáme sušiť do vopred vyhriatej rúry. Ja som sušila pri 100 ° C, asi 30 minút. Necháme ich vychladnúť a plníme.

Plnka: 4 polievkové lyžice cukru skaramelizujeme, pridáme precedenú zrnkovú kávu (50 ml), múku rozmiešanú v 50 ml mlieka a uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť. Občas premiešame.
Maslo izbovej teploty vyšľaháme so zvyšným cukrom pomocou elektrického šľahača a po častiach pridávame vychladnutú kašu. Vyšľaháme na hladký krém.
Plnku dáme do cukrárskeho vrecka a spájame po dve usušené laskonky. Dobrú chuť!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*